Тази новина може би няма да ви изненада, след множеството слухове, че iPhone 12 може да пристигне без захранващ адаптер и EarPods в комплеткта, които витаят в интернет пространството от известно време, но iOS 14.2 потвърждава информацията.

Колегите от MacRumors изглежда са намерили незначителна корекция в кода на бета версията, която обаче потвърждава липсата на EarPods в кутията на новото поколение смартфони на Apple.

Предишните версии на iOS споменават ”намаляване на излагането на радиочестотна енергия чрез използването на предоставените слушалки”, което сега е променено на “за да намалите излагането на радиочестотна енергия, използвайте опцията “свободни ръце”, като вградения високоговорител, слушалки или други подобни аксесоари”. Т.е. Apple умишлено е премахнала “предоставените” от изречението, което предполага, че няма да доставя слушалки с новата гама iPhone 12.

През юни чухме слух и, че в кутията няма да има захранващ адаптер, което беше отчасти потвърдено с дебюта на Apple Watch Series 6, който идва без такъв в комплекта.