Едно от нещата, с които се славят продуктите на Apple несъмнено е дългата поддръжка и това правило може би ще се потвърди още веднъж със следващата версия на iOS. Възможността да получават актуализации дълго време прави по-старите модели все още актуални и дава достъп на собствениците им до новите екстри на операционната система, а това е важно.

Разбира се, когато софтуерът е прекалено тежък за старите модели, компанията спира поддръжката на избрани устройства, но това няма да се случи тази есен, или поне така твърдят слуховете, защото iOS 14 ще се поддържа от всички модели, които сега работят с iOS 13. Новата версия на операционната система ще бъде представена по време на WWDC 2020 през юни и според iPhonesoft ще се поддържа дори и от iPhone 6s и SE. Що се отнася до iPad, според изданието поддръжката ще отпадне за iPad mini 4 и iPad Air 2.

Разбира се това все още са само слухове, така че ще се наложи да изчакаме конференцията на разработчицине на Apple, за да разберем дали те са истина, или списъкът с поддържани устройства ще намалее.