Утре Apple ще бъде домакин на своето последно медийно събитие, на което се очаква компанията да представи нови iPad Pro, Mac и други изненади. Някои знаци сочат още и, че iOS 12.1 ще стартира официално същата вечер, може би няколко часа след приключване на събитието.

Оператори посочват, че се подготвят за стартирането на следващата версия на операционната система, която ще донесе поддръжката на eSIM за новите модели iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr. Те имат електронна SIM карта, която позволява за пръв път да се използва функцията две SIM карти за устройства, без слот за втора физическа такава. Потребителите ще могат да добавят нов номер за обаждания и съобщения и да използват различни пакети данни, предлагани от операторите, които ще поддържат услугата. Двете SIM карти ще са активни едновременно, а опцията ще се предлага от няколко оператора в САЩ и Европа от вторник.

Apple актуализира своето ръководство за iOS 12 с потвърждение на характеристиките на iOS 12.1, към които се добавят над 70 нови емотикона, Depth Control за iPhone Xs/Xs Max и Group FaceTime разговор с до 32 души. Очаква се новите таблети iPad Pro, които компанията ще предсатви, да дойдат директно с iOS 12.1, която ще направи възможни функции като отключване с Face ID в пейзажен режим,синхронизиране на Memoji и споделяне на Animoji между различни устройства.