Изберете Страница

iOS 12 подсказва за бъдещите iPad Pro с Face ID, които ще излязат по-късно тази година

Говори се, че Apple работи върху нов iPad Pro от висок клас, който ще има дизайна на iPhone X – без хоум бутон и с поддръжка на Face ID, а някои новости, открити в iOS 12, потвърждават тези слухове.

Компанията променя жестовете, използвани в новата версия на операционната си система, за да ги приведе в съответствие с тези за iPhone X – например плъзгането от дока, води до отварянето на началния екран, вместо да се използва хоум бутон. По същия начин потребителите вече могат да прекарат пръст надолу от горния десен ъгъл на iPad, за да изведат контролния център.

Първоначално този жест беше въведен заради iPhone X, чийто сензори за лицево разпознаване се намират в изрязаната средна част на екрана, оставяйки свободни за употреба само пространствата от ляво и дясно. По подобен начин имаме промени в лентата за състоянието, за да може евентуалния notch в интерфейса на iPad Pro да не пречи на визуализацията на часа, датата и данните за мрежата. Разбира се възможно е Apple да направи някои промени в жестовете, свързани с менюто на таблета, но най-вероятно тя вече проправя път към редизайна му, който се говори, че ще видим по-късно тази година.

Според доклад на Bloomberg, iPad Pro от следващо поколение ще има по-тънки рамки, по-бърз процесор, персонализиран графичен процесор и TrueDepth камера с поддръжка на Face ID, като неминуемо ще се раздели с хоум бутона си. Добре познатият ни анализатор Минг-Чи Куо също заяви, че новите модели iPad Pro ще бъдат пуснати през тази година, въпреки че не става ясно дали сензорие ще са интегрирани в екрана, или някъде в рамката. Всъщност имаше редица спекулации, че Apple ще покаже хардуер по време на WWDC 2018, но това така и не се случи и сега очакваме следващата генерация устройства да дебютират през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This