Изберете Страница

iOS 12 подсказва за бъдещите iPad Pro с Face ID, които ще излязат по-късно тази година

Говори се, че Apple работи върху нов iPad Pro от висок клас, който ще има дизайна на iPhone X – без хоум бутон и с поддръжка на Face ID, а някои новости, открити в iOS 12, потвърждават тези слухове.

Компанията променя жестовете, използвани в новата версия на операционната си система, за да ги приведе в съответствие с тези за iPhone X – например плъзгането от дока, води до отварянето на началния екран, вместо да се използва хоум бутон. По същия начин потребителите вече могат да прекарат пръст надолу от горния десен ъгъл на iPad, за да изведат контролния център.

Първоначално този жест беше въведен заради iPhone X, чийто сензори за лицево разпознаване се намират в изрязаната средна част на екрана, оставяйки свободни за употреба само пространствата от ляво и дясно. По подобен начин имаме промени в лентата за състоянието, за да може евентуалния notch в интерфейса на iPad Pro да не пречи на визуализацията на часа, датата и данните за мрежата. Разбира се възможно е Apple да направи някои промени в жестовете, свързани с менюто на таблета, но най-вероятно тя вече проправя път към редизайна му, който се говори, че ще видим по-късно тази година.

Според доклад на Bloomberg, iPad Pro от следващо поколение ще има по-тънки рамки, по-бърз процесор, персонализиран графичен процесор и TrueDepth камера с поддръжка на Face ID, като неминуемо ще се раздели с хоум бутона си. Добре познатият ни анализатор Минг-Чи Куо също заяви, че новите модели iPad Pro ще бъдат пуснати през тази година, въпреки че не става ясно дали сензорие ще са интегрирани в екрана, или някъде в рамката. Всъщност имаше редица спекулации, че Apple ще покаже хардуер по време на WWDC 2018, но това така и не се случи и сега очакваме следващата генерация устройства да дебютират през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This