Изберете страница

iOS 12 подсказва за бъдещите iPad Pro с Face ID, които ще излязат по-късно тази година

Говори се, че Apple работи върху нов iPad Pro от висок клас, който ще има дизайна на iPhone X – без хоум бутон и с поддръжка на Face ID, а някои новости, открити в iOS 12, потвърждават тези слухове.

Компанията променя жестовете, използвани в новата версия на операционната си система, за да ги приведе в съответствие с тези за iPhone X – например плъзгането от дока, води до отварянето на началния екран, вместо да се използва хоум бутон. По същия начин потребителите вече могат да прекарат пръст надолу от горния десен ъгъл на iPad, за да изведат контролния център.

Първоначално този жест беше въведен заради iPhone X, чийто сензори за лицево разпознаване се намират в изрязаната средна част на екрана, оставяйки свободни за употреба само пространствата от ляво и дясно. По подобен начин имаме промени в лентата за състоянието, за да може евентуалния notch в интерфейса на iPad Pro да не пречи на визуализацията на часа, датата и данните за мрежата. Разбира се възможно е Apple да направи някои промени в жестовете, свързани с менюто на таблета, но най-вероятно тя вече проправя път към редизайна му, който се говори, че ще видим по-късно тази година.

Според доклад на Bloomberg, iPad Pro от следващо поколение ще има по-тънки рамки, по-бърз процесор, персонализиран графичен процесор и TrueDepth камера с поддръжка на Face ID, като неминуемо ще се раздели с хоум бутона си. Добре познатият ни анализатор Минг-Чи Куо също заяви, че новите модели iPad Pro ще бъдат пуснати през тази година, въпреки че не става ясно дали сензорие ще са интегрирани в екрана, или някъде в рамката. Всъщност имаше редица спекулации, че Apple ще покаже хардуер по време на WWDC 2018, но това така и не се случи и сега очакваме следващата генерация устройства да дебютират през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This