Нова функция в iOS 12 имаше за цел да опрости съобщенията, но изглежда се получават някои нежелани последствия за потребителите, които споделят своите Apple ID със семействата си. Функцията, която Forbes посочва е извън официалния списък, представени в iOS 12 и е предназначена за обединяване на чатове с потребители на iOS устройства, които имат няколко телефонни номера и имейли.

На теория това звучи много приемливо, защото организира и подрежда приложението и поддържа разговорите на едно място. Въпреки това потребителите се оплакват във форумите за поддръжка на компанията и други общности, че контактите се обединяват погрешно от новата версия на операционната система, което води до изпращане на съобщения на грешни получатели. В някои случаи това би могло да е катастрофално, ако става въпрос например за клюки по адрес на колеги, или изневяра.

В повечето споменати случаи, потребителите са в близка връзка – членове на семейството и причината за недоразуменията изглежда е сподеялнето на Apple ID. Това разбира се е съвсем логично, като се има предвид, че по принцип всеки отделен потребител, трябва да има собствен акаунт, но семействата споделят своите, за да правят покупки в App Store, или да селдят децата си. Решението е да се създадат отделни акаунти, но то не работи при вече обединени чатове. Apple все още не е коментирала проблема офиицално.