Изберете Страница

iOS 11.3 подсказва iCloud базирано решение на Apple за еднократен вход в уеб сайтове

След като Apple пусна първата бета версия на iOS 11.3, разработчиците отново имат поле за действие, откривайки в нея интересни подробности, които не касаят само проблема със забавянето на по-старите устройства. Наскоро стана ясно, че с помощта на Face ID родителите ще могат да одобряват покупките на акаунтите, включени във Family Sharing и, че компанията подготвя основен редизайн на iBooks, а сега става нови данни потвърждават, че компанията работи върху нова услуга за еднократен вход, базирана на iCloud.

Разработчикът Гилерме Рамбо е открил нов компонент в кода, наречен SecureChannel, който подсказва, че Apple разработва решение, позволяващо на потребителите да влизат в уеб сайтове, използвайки своето Apple ID.

Чрез този метод на удостоверяване, сайтът ще има достъп до личните данни. Макар и да не става ясно точно кои от тях ще бъдат използвани., можем да предположим, че това ще са истинското име и адреса на електронната поща на потребителя. Функцията е много подобна на Single Sign-On на Apple TV, която ви позволява безпроблемно да влезете в различни телевизионни приложения, след като сте логнати първоначално.

Тя има и компонент, който ще позволи сканирането на QR кодове и изискването на идентификация, чрез приложението камера, но не е ясно каква точно е целта на системата, освен улесненото влизане в различни сайтове, без нужда от нов потребителски акаунт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар