Изберете страница

iOS 11.3 подсказва iCloud базирано решение на Apple за еднократен вход в уеб сайтове

След като Apple пусна първата бета версия на iOS 11.3, разработчиците отново имат поле за действие, откривайки в нея интересни подробности, които не касаят само проблема със забавянето на по-старите устройства. Наскоро стана ясно, че с помощта на Face ID родителите ще могат да одобряват покупките на акаунтите, включени във Family Sharing и, че компанията подготвя основен редизайн на iBooks, а сега става нови данни потвърждават, че компанията работи върху нова услуга за еднократен вход, базирана на iCloud.

Разработчикът Гилерме Рамбо е открил нов компонент в кода, наречен SecureChannel, който подсказва, че Apple разработва решение, позволяващо на потребителите да влизат в уеб сайтове, използвайки своето Apple ID.

Чрез този метод на удостоверяване, сайтът ще има достъп до личните данни. Макар и да не става ясно точно кои от тях ще бъдат използвани., можем да предположим, че това ще са истинското име и адреса на електронната поща на потребителя. Функцията е много подобна на Single Sign-On на Apple TV, която ви позволява безпроблемно да влезете в различни телевизионни приложения, след като сте логнати първоначално.

Тя има и компонент, който ще позволи сканирането на QR кодове и изискването на идентификация, чрез приложението камера, но не е ясно каква точно е целта на системата, освен улесненото влизане в различни сайтове, без нужда от нов потребителски акаунт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This