След като Apple пусна първата бета версия на iOS 11.3, разработчиците отново имат поле за действие, откривайки в нея интересни подробности, които не касаят само проблема със забавянето на по-старите устройства. Наскоро стана ясно, че с помощта на Face ID родителите ще могат да одобряват покупките на акаунтите, включени във Family Sharing и, че компанията подготвя основен редизайн на iBooks, а сега става нови данни потвърждават, че компанията работи върху нова услуга за еднократен вход, базирана на iCloud.

Разработчикът Гилерме Рамбо е открил нов компонент в кода, наречен SecureChannel, който подсказва, че Apple разработва решение, позволяващо на потребителите да влизат в уеб сайтове, използвайки своето Apple ID.

Чрез този метод на удостоверяване, сайтът ще има достъп до личните данни. Макар и да не става ясно точно кои от тях ще бъдат използвани., можем да предположим, че това ще са истинското име и адреса на електронната поща на потребителя. Функцията е много подобна на Single Sign-On на Apple TV, която ви позволява безпроблемно да влезете в различни телевизионни приложения, след като сте логнати първоначално.

Тя има и компонент, който ще позволи сканирането на QR кодове и изискването на идентификация, чрез приложението камера, но не е ясно каква точно е целта на системата, освен улесненото влизане в различни сайтове, без нужда от нов потребителски акаунт.