Изберете страница

iOS 11.2 ще отключи 7.5 W безжично зареждане за iPhone 8 и iPhone X

Следващата версия на iOS ще направи безжичното зареждане на iPhone 8 и iPhone X още по-бързо. В момента всички тазгодишни модели работят със зареждане до максимум 5W, но актуализацията до iOS 11.2 ще отключи възможността за 7.5 W , което Qi подложките Belkin BOOST UP и Mophie поддържат.

Действителната скорост на безжично зареждане се различава поради много фактори, но Apple ограничава най-високата изходна мощност в софтуера. Всъщност компанията обеща, че „високоскоростното безжично зареждане ще бъде активирано с безплатна софтуерна актуализация по-късно тази година“ и това най-вероятно ще бъде iOS 11.2.

Съществува известно объркване по отношение на това, което аксесоарите за зареждане на Qi могат да предложат. Apple в момента продава Qi подложки за зареждане на Belkin и Mophie, с които си партнира и чийто аксесоари са сертифицирани и именно те ще могат да се възползват от 7.5 W мощност. Това не е официално поддържан режим за зарядните устройства от Wireless Power Consortium, но изглежда гигантът използва хардуерни идентификатори, за да ограничи достъпа до аксесоарите, които не са сертифицирани. Що се отнася до пирчината за тази рестрикция, то тя е известна само на компанията, но маркетингът й по отношение на високоскоростната функция за безжично зареждане от страниците на продуктите на Belkin и Mophie в Apple Store може да внесе известна яснота. Apple пише, че използва „безжична технология Qi за осигуряване на безопасни скорости за бързо зареждане“. Причината е, че другите зарядни Qi на пазара не са достатъчно безопасни, за да предостяват мощност над 5W, а компанията е изключително предпазлива по отношение на предпоставките за пожар, породени от фалшиви зарядни.

След като iOS 11.2 стане официална, компанията може би ще одобри още марки и модели зарядни устройства Qi, за да даде възможност скоростта да се предлага от повече от два продукта. Разбира се безжичното индуктивно зареждане е свързано с много повече удобства от скоростта, а ако държите на нея, можете да използвате стандартния Lightning кабел и USB-C захранващ адаптер. Зарядното на Apple 12W за iPad също намалява времето за зареждане. В началото на следващата година Apple ще пусне на пазара и собствената си подложка AirPower, която може да зарежда едновременно до три устройства – iPhone, Apple Watch Series 3 и AirPods.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This