Изберете страница

iOS 11.1 носи куп нови емотикони и важни актуализации за сигурност

Снощи Apple пусна iOS 11.1, която идва с над 70 нови емотикона, връща любимият на много потребители 3D Touch жест за мултитаскинга и носи куп корекции на бъгове. Някои от новите емотикони включват вампир, таралеж, сендвич и русалка, а част от вече съществуващите са променени и с по-добър дизайн. След актуализацията, те ще се появат на клавиатурата ви, а ако не сте я направили още и някой ви ги изпрати, те няма да се визуализират правилно, докато не ъпдейтнете.

Вградената клавиатура в iOS 11.1 вече предлага няколко символа емотикони, когато използвате емоджи свързани думи, има нова икона на камерата под Restrictions, нова анимация, когато докоснете лентата за състояние, за да превъртите нагоре и по-бърза анимация при отключване. Решен е и проблемът с размазване на някои снимки, както и този, който водеше до скриване на някои от изображенията в албума People, при възстановяване на бекъп от iCloud. Коригирани са и някои бъгове при използване на Voice Over, заедно с този с изчистването на известията от пощата на заключен екран. Коригиран е проблема с някои GPS аксесоари, който причиняваше неточности в данните. Що се отнася до Apple Watch, който също получи актуализация снощи, в iOS 11 е оправен проблема с настройките на известията за сърдечния ритъм и не показващите се икони на приложения от трети страни.

Що се отнася до отварянето на мултитаскинга с 3D Touch, Apple беше премахнала жеста в предишните версии на iOS 11, но сега той отново е тук и ще можете да го използвате, натискайки в лявата част на екрана, за да се върнете към отворените приложения.

Заедно с всичко това, iOS 11.1 носи и няколко актуализации за защита и най-вече кръпка за голямата WPA2 WiFi уязвимост. Преди този ъпдейт, хакерите можеха да използват ключова атака за преинсталиране, известна още като Krack, за извличане на чувствителни данни и лична информация, чрез декриптиране на мрежовия трафик.

Много от вас със сигурност се питат дали е оправен проблема с батерията, но за него няма и дума в бележките към ъпдейт, а за реални наблюдения все още е рано.

Актуализацията вече е налична и можете да я инсталирате на всички съвместими устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This