Изберете Страница

iOS 11 ще предотвратява свързването на iPhone с WiFi мрежи със слаб сигнал

Новата четвърта бета версия на iOS 11 за разработчици, която Apple пусна снощи, включва любопитна функция, която ще пречи на вашия iPhone автоматично да се закачи за WiFi мрежа със слаб сигнал.

Възможността за автоматично присъединяване дебютира по-рано с предишните бета версии на операционната система и се появява, когато докоснете иконката със синьо „i” до WiFi мрежата в настройките. Ако тя е включена, съобщенията от околните мрежи със слаб сигнал вече няма да ви притесняват.

Може би си спомняте какво се случи, когато преди няколко години Apple добави функцията WiFi Assist в iOS 9? С нея, когато WiFi сигналът отслабне, устройството автоматично се свързва с клетъчната мрежа на оператора и в резултат на това, че тя беше включена по подразбиране, много потребители се оплакаха от високи сметки. Имаше дори един куриозен случай, при който тийнейджър в САЩ беше успял да навърти сметка от 2000 долара, вярвайки че използва безплатна WiFi мрежа и в крайна сметка това стана причина за съдебни дела.

С новата си функция, iOS 11 няма да ви свърже автоматично с мрежата на вашия оператор, но въпреки това ще ви предпазва от дасадните съобщения за налични WiFi сигнали, които обаче не са с нужното за използване качество.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This