Изберете страница

iOS 11 ще предотвратява свързването на iPhone с WiFi мрежи със слаб сигнал

Новата четвърта бета версия на iOS 11 за разработчици, която Apple пусна снощи, включва любопитна функция, която ще пречи на вашия iPhone автоматично да се закачи за WiFi мрежа със слаб сигнал.

Възможността за автоматично присъединяване дебютира по-рано с предишните бета версии на операционната система и се появява, когато докоснете иконката със синьо „i” до WiFi мрежата в настройките. Ако тя е включена, съобщенията от околните мрежи със слаб сигнал вече няма да ви притесняват.

Може би си спомняте какво се случи, когато преди няколко години Apple добави функцията WiFi Assist в iOS 9? С нея, когато WiFi сигналът отслабне, устройството автоматично се свързва с клетъчната мрежа на оператора и в резултат на това, че тя беше включена по подразбиране, много потребители се оплакаха от високи сметки. Имаше дори един куриозен случай, при който тийнейджър в САЩ беше успял да навърти сметка от 2000 долара, вярвайки че използва безплатна WiFi мрежа и в крайна сметка това стана причина за съдебни дела.

С новата си функция, iOS 11 няма да ви свърже автоматично с мрежата на вашия оператор, но въпреки това ще ви предпазва от дасадните съобщения за налични WiFi сигнали, които обаче не са с нужното за използване качество.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This