Изберете Страница

iOS 11 ще предотвратява свързването на iPhone с WiFi мрежи със слаб сигнал

Новата четвърта бета версия на iOS 11 за разработчици, която Apple пусна снощи, включва любопитна функция, която ще пречи на вашия iPhone автоматично да се закачи за WiFi мрежа със слаб сигнал.

Възможността за автоматично присъединяване дебютира по-рано с предишните бета версии на операционната система и се появява, когато докоснете иконката със синьо „i” до WiFi мрежата в настройките. Ако тя е включена, съобщенията от околните мрежи със слаб сигнал вече няма да ви притесняват.

Може би си спомняте какво се случи, когато преди няколко години Apple добави функцията WiFi Assist в iOS 9? С нея, когато WiFi сигналът отслабне, устройството автоматично се свързва с клетъчната мрежа на оператора и в резултат на това, че тя беше включена по подразбиране, много потребители се оплакаха от високи сметки. Имаше дори един куриозен случай, при който тийнейджър в САЩ беше успял да навърти сметка от 2000 долара, вярвайки че използва безплатна WiFi мрежа и в крайна сметка това стана причина за съдебни дела.

С новата си функция, iOS 11 няма да ви свърже автоматично с мрежата на вашия оператор, но въпреки това ще ви предпазва от дасадните съобщения за налични WiFi сигнали, които обаче не са с нужното за използване качество.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар