Изберете страница

iOS 11 ще предотвратява свързването на iPhone с WiFi мрежи със слаб сигнал

Новата четвърта бета версия на iOS 11 за разработчици, която Apple пусна снощи, включва любопитна функция, която ще пречи на вашия iPhone автоматично да се закачи за WiFi мрежа със слаб сигнал.

Възможността за автоматично присъединяване дебютира по-рано с предишните бета версии на операционната система и се появява, когато докоснете иконката със синьо „i” до WiFi мрежата в настройките. Ако тя е включена, съобщенията от околните мрежи със слаб сигнал вече няма да ви притесняват.

Може би си спомняте какво се случи, когато преди няколко години Apple добави функцията WiFi Assist в iOS 9? С нея, когато WiFi сигналът отслабне, устройството автоматично се свързва с клетъчната мрежа на оператора и в резултат на това, че тя беше включена по подразбиране, много потребители се оплакаха от високи сметки. Имаше дори един куриозен случай, при който тийнейджър в САЩ беше успял да навърти сметка от 2000 долара, вярвайки че използва безплатна WiFi мрежа и в крайна сметка това стана причина за съдебни дела.

С новата си функция, iOS 11 няма да ви свърже автоматично с мрежата на вашия оператор, но въпреки това ще ви предпазва от дасадните съобщения за налични WiFi сигнали, които обаче не са с нужното за използване качество.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This