Новата четвърта бета версия на iOS 11 за разработчици, която Apple пусна снощи, включва любопитна функция, която ще пречи на вашия iPhone автоматично да се закачи за WiFi мрежа със слаб сигнал.

Възможността за автоматично присъединяване дебютира по-рано с предишните бета версии на операционната система и се появява, когато докоснете иконката със синьо „i” до WiFi мрежата в настройките. Ако тя е включена, съобщенията от околните мрежи със слаб сигнал вече няма да ви притесняват.

Може би си спомняте какво се случи, когато преди няколко години Apple добави функцията WiFi Assist в iOS 9? С нея, когато WiFi сигналът отслабне, устройството автоматично се свързва с клетъчната мрежа на оператора и в резултат на това, че тя беше включена по подразбиране, много потребители се оплакаха от високи сметки. Имаше дори един куриозен случай, при който тийнейджър в САЩ беше успял да навърти сметка от 2000 долара, вярвайки че използва безплатна WiFi мрежа и в крайна сметка това стана причина за съдебни дела.

С новата си функция, iOS 11 няма да ви свърже автоматично с мрежата на вашия оператор, но въпреки това ще ви предпазва от дасадните съобщения за налични WiFi сигнали, които обаче не са с нужното за използване качество.