Изберете Страница

iOS 11 ще предложи автоматичен Low Power Mode и Face Time аудио повиквания по подразбиране

iPhone 8 безспорно е най-горещата тема и около него се въртят повечето слухове, но да не забравяме, че iOS 11 ще бъде представена след около месец. До сега за новата версия на операционната сисетма на Apple сме чували твърде малко, но нов доклад сочи, че компанията може да въведе интелигентен Low Power Mode режим, както и да промени начина, по който потребителите контактуват един с друг, като направи Face Time Audio повикванията опция по подразбиране.

Всъщност слуховете за iOS 11 започнаха веднага след премиерата на текущата версия на операционната система, но фактът, че все още продължават предполага, че в тях има известна доза истина. Разбира се това ще стане ясно след окло месец, когато тя бъде представена на WWDC, но един потребител на Reddit предполага някои от основните промени в нея.

Това ще са груповите Face Time разговори с до пет души, новата peer-to-peer услуга за Apple Pay, напълно преработеното приложение Wallet и добавянето към него на социални функции, подобни на тези на Venmo. Новото Pay приложение ще има разширение за iMessage и ще позволява изпращането на пари в брой, чрез съобщение.

Face Time Audio ще се превърне в стандарт за повикванията, което означава, че ако се обадите на който и да е iPhone потребител, той автоматично ще използва Face Time аудо връзка, за да може да се наслади на чист и ясен звук. Ако повикването е към телефон с друга операционна система, то ще запази старата си технология за клетъчно обаждане.

Следващата новост ще е автоматичния режим за ниска мощност, който ще проучва вашите навици и това, колко често го включвате и ще се адаптира към тях, като ще се основава и на местоположението и контекста на работа. Ако например напуснете домашната WiFi мрежа и имате 20% батерия, или по-малко, режимът за ниска консумация ще се включи автоматично.

Груповите Face Time обаждания са нещо, за което се спекуилра от месеци, както и възможността за извършване на плащания, чрез peer-to-peer услугата на Apple Pay, която се разглеждаше като добавка за съобщенията, а не като цялостно преразглеждане на съществуващото приложение Wallet. Интересната част от тези прогнози е фактът, че Face Time Audio може да стане опция по подразбиране, което означава, че обажданията ще бъдат пренасочнвани към данните, или WiFi, а не към клетъчната мрежа. Въпрос на няколко седмици е да разберем, дали поне част от тези предвиждания ще се сбъднат в iOS 11.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This