Изберете Страница

iOS 11 ще предложи автоматичен Low Power Mode и Face Time аудио повиквания по подразбиране

iPhone 8 безспорно е най-горещата тема и около него се въртят повечето слухове, но да не забравяме, че iOS 11 ще бъде представена след около месец. До сега за новата версия на операционната сисетма на Apple сме чували твърде малко, но нов доклад сочи, че компанията може да въведе интелигентен Low Power Mode режим, както и да промени начина, по който потребителите контактуват един с друг, като направи Face Time Audio повикванията опция по подразбиране.

Всъщност слуховете за iOS 11 започнаха веднага след премиерата на текущата версия на операционната система, но фактът, че все още продължават предполага, че в тях има известна доза истина. Разбира се това ще стане ясно след окло месец, когато тя бъде представена на WWDC, но един потребител на Reddit предполага някои от основните промени в нея.

Това ще са груповите Face Time разговори с до пет души, новата peer-to-peer услуга за Apple Pay, напълно преработеното приложение Wallet и добавянето към него на социални функции, подобни на тези на Venmo. Новото Pay приложение ще има разширение за iMessage и ще позволява изпращането на пари в брой, чрез съобщение.

Face Time Audio ще се превърне в стандарт за повикванията, което означава, че ако се обадите на който и да е iPhone потребител, той автоматично ще използва Face Time аудо връзка, за да може да се наслади на чист и ясен звук. Ако повикването е към телефон с друга операционна система, то ще запази старата си технология за клетъчно обаждане.

Следващата новост ще е автоматичния режим за ниска мощност, който ще проучва вашите навици и това, колко често го включвате и ще се адаптира към тях, като ще се основава и на местоположението и контекста на работа. Ако например напуснете домашната WiFi мрежа и имате 20% батерия, или по-малко, режимът за ниска консумация ще се включи автоматично.

Груповите Face Time обаждания са нещо, за което се спекуилра от месеци, както и възможността за извършване на плащания, чрез peer-to-peer услугата на Apple Pay, която се разглеждаше като добавка за съобщенията, а не като цялостно преразглеждане на съществуващото приложение Wallet. Интересната част от тези прогнози е фактът, че Face Time Audio може да стане опция по подразбиране, което означава, че обажданията ще бъдат пренасочнвани към данните, или WiFi, а не към клетъчната мрежа. Въпрос на няколко седмици е да разберем, дали поне част от тези предвиждания ще се сбъднат в iOS 11.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This