През последните няколко години станахме свидетели на множество слухове и спекулации за това как Apple ще включи функцията Dark Mode, която потребителите отдавна искат, в следващата версия на операционната си система. Тя може и да не е толкова съществена, но като че ли се загнезди в съзнанието ни и натрапчиво напомня за себе си, или по-скоро за липсата си, с всяка следваща версия на iOS.

Добрата новина е, че iOS 11 разполага с нов режим, който се доближава много до Dark Mode и това е Smart Invert. Той предлага нов режим на показване, който ще работи в цялата система, но ще остави незасегнати снимките ви и няма да превърне приложенията с черен фон в бели петна. Ако вече сте инсталирали бета версията на iOS 11, можете да намерите опицята в Settings – General – Accessibility – Display Accommodation – Invert Colors – Smart Invert. Трябва да обърнем внимание също и на това, че традиционният режим Invert Colors вече е преквалифициран на Classic Invert.

Ако сте сред феновте на Dark Mode и любопитствате да разберете как работи тази функция в суров вид, можете да я включите. Apple вече пусна втората версия на публичната бета iOS 11. Ако пък сте от традиционалистите, които не желаят да си развалят удоволствието от плавната и безпроблемна работа на официалната версия на системата, ще трябва да изчакате до септември, когато iOS 11 ще бъде достъпна и да се задоволите с този клип: