Ако вече сте актуализирали своите устройства с новата iOS 11, най-вероятно сте забелязали, че батерията ви се изтощава с тревожна скорост. Лошата новина е, че това не е просто усещане, а факт. В четвъртък компанията за сигурност Wandera обяви, че потребителите на iPhone и iPad, които са надстроили до iOS 11 съобщават за спад в живота на батерията, при това над два пъти по-бързо, отколкото при iOS 10.

За да определи какъв точно е ефектът на новата версия на операционната система върху устройствата, Wandera е анкетирала група от „50 000 умерени до тежки потребители на iPhone и iPad” в своята мрежа, които са с двете версии и сравнява средния живот на батерията.

Според данните, средното време, необходимо на устройство с iOS10 да спадне от 100% до 0% е 240 минути, докато при iOS 11 този показател е едва 96 минути. Зашеметяващият спад от 60% е абсолютен шок за всеки, който изполва по-стар модел телефон или таблет и и без това се бори с намалявенате на капацитета на батерията му с времето.

След като iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече са в продажба, а iPhone X ще пристигне през ноември, тези числа трябва да започнат да се подобряват, но при по-старите устройства нещата си остават трагични. Можем само да се надяваме, че Apple ще обърне сериозно внимание на този проблем в някоя от следващите актуализации.