Изберете Страница

iOS 11 източва батерията на iPhone и iPad двойно по-бързо от iOS 10

Ако вече сте актуализирали своите устройства с новата iOS 11, най-вероятно сте забелязали, че батерията ви се изтощава с тревожна скорост. Лошата новина е, че това не е просто усещане, а факт. В четвъртък компанията за сигурност Wandera обяви, че потребителите на iPhone и iPad, които са надстроили до iOS 11 съобщават за спад в живота на батерията, при това над два пъти по-бързо, отколкото при iOS 10.

За да определи какъв точно е ефектът на новата версия на операционната система върху устройствата, Wandera е анкетирала група от „50 000 умерени до тежки потребители на iPhone и iPad” в своята мрежа, които са с двете версии и сравнява средния живот на батерията.

Според данните, средното време, необходимо на устройство с iOS10 да спадне от 100% до 0% е 240 минути, докато при iOS 11 този показател е едва 96 минути. Зашеметяващият спад от 60% е абсолютен шок за всеки, който изполва по-стар модел телефон или таблет и и без това се бори с намалявенате на капацитета на батерията му с времето.

След като iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече са в продажба, а iPhone X ще пристигне през ноември, тези числа трябва да започнат да се подобряват, но при по-старите устройства нещата си остават трагични. Можем само да се надяваме, че Apple ще обърне сериозно внимание на този проблем в някоя от следващите актуализации.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This