Изберете Страница

iOS 11 източва батерията на iPhone и iPad двойно по-бързо от iOS 10

Ако вече сте актуализирали своите устройства с новата iOS 11, най-вероятно сте забелязали, че батерията ви се изтощава с тревожна скорост. Лошата новина е, че това не е просто усещане, а факт. В четвъртък компанията за сигурност Wandera обяви, че потребителите на iPhone и iPad, които са надстроили до iOS 11 съобщават за спад в живота на батерията, при това над два пъти по-бързо, отколкото при iOS 10.

За да определи какъв точно е ефектът на новата версия на операционната система върху устройствата, Wandera е анкетирала група от „50 000 умерени до тежки потребители на iPhone и iPad” в своята мрежа, които са с двете версии и сравнява средния живот на батерията.

Според данните, средното време, необходимо на устройство с iOS10 да спадне от 100% до 0% е 240 минути, докато при iOS 11 този показател е едва 96 минути. Зашеметяващият спад от 60% е абсолютен шок за всеки, който изполва по-стар модел телефон или таблет и и без това се бори с намалявенате на капацитета на батерията му с времето.

След като iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече са в продажба, а iPhone X ще пристигне през ноември, тези числа трябва да започнат да се подобряват, но при по-старите устройства нещата си остават трагични. Можем само да се надяваме, че Apple ще обърне сериозно внимание на този проблем в някоя от следващите актуализации.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This