Изберете страница

iOS 11 източва батерията на iPhone и iPad двойно по-бързо от iOS 10

Ако вече сте актуализирали своите устройства с новата iOS 11, най-вероятно сте забелязали, че батерията ви се изтощава с тревожна скорост. Лошата новина е, че това не е просто усещане, а факт. В четвъртък компанията за сигурност Wandera обяви, че потребителите на iPhone и iPad, които са надстроили до iOS 11 съобщават за спад в живота на батерията, при това над два пъти по-бързо, отколкото при iOS 10.

За да определи какъв точно е ефектът на новата версия на операционната система върху устройствата, Wandera е анкетирала група от „50 000 умерени до тежки потребители на iPhone и iPad” в своята мрежа, които са с двете версии и сравнява средния живот на батерията.

Според данните, средното време, необходимо на устройство с iOS10 да спадне от 100% до 0% е 240 минути, докато при iOS 11 този показател е едва 96 минути. Зашеметяващият спад от 60% е абсолютен шок за всеки, който изполва по-стар модел телефон или таблет и и без това се бори с намалявенате на капацитета на батерията му с времето.

След като iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече са в продажба, а iPhone X ще пристигне през ноември, тези числа трябва да започнат да се подобряват, но при по-старите устройства нещата си остават трагични. Можем само да се надяваме, че Apple ще обърне сериозно внимание на този проблем в някоя от следващите актуализации.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This