Изберете страница

iOS 11 източва батерията на iPhone и iPad двойно по-бързо от iOS 10

Ако вече сте актуализирали своите устройства с новата iOS 11, най-вероятно сте забелязали, че батерията ви се изтощава с тревожна скорост. Лошата новина е, че това не е просто усещане, а факт. В четвъртък компанията за сигурност Wandera обяви, че потребителите на iPhone и iPad, които са надстроили до iOS 11 съобщават за спад в живота на батерията, при това над два пъти по-бързо, отколкото при iOS 10.

За да определи какъв точно е ефектът на новата версия на операционната система върху устройствата, Wandera е анкетирала група от „50 000 умерени до тежки потребители на iPhone и iPad” в своята мрежа, които са с двете версии и сравнява средния живот на батерията.

Според данните, средното време, необходимо на устройство с iOS10 да спадне от 100% до 0% е 240 минути, докато при iOS 11 този показател е едва 96 минути. Зашеметяващият спад от 60% е абсолютен шок за всеки, който изполва по-стар модел телефон или таблет и и без това се бори с намалявенате на капацитета на батерията му с времето.

След като iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече са в продажба, а iPhone X ще пристигне през ноември, тези числа трябва да започнат да се подобряват, но при по-старите устройства нещата си остават трагични. Можем само да се надяваме, че Apple ще обърне сериозно внимание на този проблем в някоя от следващите актуализации.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This