Apple може и да няма причина да се гордее особено с търсенето на iPhone 8 и iPhone 8 Plus, въпреки че те се представиха изненадващо добре при първоначалните тестове, но трябва да се отбележи разпространението на iOS 11, която една седмица след пускането си , вече е на толкова устройства, колкото Android Nougat няма, година след премиерата си.

Най-новата версия на втората най-популярна мобилна операционна система вече работи на над 26% от активните устройства, докато Android 7.0 и 7.1 достигат скромното ниво от 15%, година след освобождаването си. Не можем и да си представим, колко ще отнеме на Oreo, да достигне 26%.

Актуализирането на софтуера, рекламирано от Apple като „гигантска стъпка за iPhone” и „монументален скок за iPad” отне само 24 часа, за достигане на първите 12%, след което приемането намаля, може би заради някои дребни бъгове и проблеми, които все още чакат решение. Постигнатите от iOS 11 26.56 % са значително по-малко, в сравнение с 37% на iOS 10, само 6 дни след пускането й, но все пак това са неофициални данни, предосатвени от Mixpanel, а окончателните резултати, които Apple обявява, често се различават значително.