Изберете страница

iOS 10.3.2 може би крие неприятна изненада за потребителите

Както знаете в понеделник вечерта Apple пусна iOS 10.3.2, която потребителите отдавна очакваха, но тя може би крие една наистина неприятна изненада за тях.

Скоро след това в социалните мрежи и официалния сайт за поддръжка на компанията се появиха множество оплаквания от влошения живот на батерията. Сред тях може би се откроява най-много това на Камелеш Прамар, който посочва, че не само е виждал екстремно спадане с 10-20% в рамките на минути, след пълно зареждане, но и самоизключване на 40% оставащ заряд при неговия iPhone 6, чиято батерия скоро е заменил в магазин на Apple. Прамар разказва, че приятелите му също имат подобни проблеми, а въпреки рестора, който е направил няма промяна в поведението на телефона.

Ако трябва да обобщим оплакваният можем забележим, че те засягат само и единствено iPhone, няма отзиви за iPad или iPod Touch, което силно напомня съвсем скорошните проблеми с изключването при 30%, което компанията твърди, че е оправила с iOS 10.2.1. Разбира се за момента няма как да преценим мащабите на този проблем, но Прамар споменава в съобщението си „всички свои приятели“, а в Twitter  един потребител беше пуснал анкета, в която 78% от гласувалите твърдяха, че са засегнати.

На фона на броя iPhone по света, тези източници са съвсем минимален процент, така че просто ще продължаваме да следим отзивите и да очакваме офиицален отговор от Apple. От друга страна в тестови клип на iAppleBytes, в който се сравнява работата на  iOS 10.3.2 с предходната версия на iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 и iPhone 6s, можем да забележим, че при три от четирите модела има малки, но постоянни подобрения в живота на батерията, което може би звучи обнадеждаващо.

iOS 10.3.2 е важна актуализация, която отстранява многобройни пропуски в сигурността и въпреки, че животът на батерията си остава един от най-значимите фактори за потребителите, хубаво е да я направите. Споделете с нас в коментарите, имате ли проблем с живота на батерията?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This