Изберете Страница

iOS 10.3.2 може би крие неприятна изненада за потребителите

Както знаете в понеделник вечерта Apple пусна iOS 10.3.2, която потребителите отдавна очакваха, но тя може би крие една наистина неприятна изненада за тях.

Скоро след това в социалните мрежи и официалния сайт за поддръжка на компанията се появиха множество оплаквания от влошения живот на батерията. Сред тях може би се откроява най-много това на Камелеш Прамар, който посочва, че не само е виждал екстремно спадане с 10-20% в рамките на минути, след пълно зареждане, но и самоизключване на 40% оставащ заряд при неговия iPhone 6, чиято батерия скоро е заменил в магазин на Apple. Прамар разказва, че приятелите му също имат подобни проблеми, а въпреки рестора, който е направил няма промяна в поведението на телефона.

Ако трябва да обобщим оплакваният можем забележим, че те засягат само и единствено iPhone, няма отзиви за iPad или iPod Touch, което силно напомня съвсем скорошните проблеми с изключването при 30%, което компанията твърди, че е оправила с iOS 10.2.1. Разбира се за момента няма как да преценим мащабите на този проблем, но Прамар споменава в съобщението си „всички свои приятели“, а в Twitter  един потребител беше пуснал анкета, в която 78% от гласувалите твърдяха, че са засегнати.

На фона на броя iPhone по света, тези източници са съвсем минимален процент, така че просто ще продължаваме да следим отзивите и да очакваме офиицален отговор от Apple. От друга страна в тестови клип на iAppleBytes, в който се сравнява работата на  iOS 10.3.2 с предходната версия на iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 и iPhone 6s, можем да забележим, че при три от четирите модела има малки, но постоянни подобрения в живота на батерията, което може би звучи обнадеждаващо.

iOS 10.3.2 е важна актуализация, която отстранява многобройни пропуски в сигурността и въпреки, че животът на батерията си остава един от най-значимите фактори за потребителите, хубаво е да я направите. Споделете с нас в коментарите, имате ли проблем с живота на батерията?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This