Изберете Страница

iOS 10.3.2 може би крие неприятна изненада за потребителите

Както знаете в понеделник вечерта Apple пусна iOS 10.3.2, която потребителите отдавна очакваха, но тя може би крие една наистина неприятна изненада за тях.

Скоро след това в социалните мрежи и официалния сайт за поддръжка на компанията се появиха множество оплаквания от влошения живот на батерията. Сред тях може би се откроява най-много това на Камелеш Прамар, който посочва, че не само е виждал екстремно спадане с 10-20% в рамките на минути, след пълно зареждане, но и самоизключване на 40% оставащ заряд при неговия iPhone 6, чиято батерия скоро е заменил в магазин на Apple. Прамар разказва, че приятелите му също имат подобни проблеми, а въпреки рестора, който е направил няма промяна в поведението на телефона.

Ако трябва да обобщим оплакваният можем забележим, че те засягат само и единствено iPhone, няма отзиви за iPad или iPod Touch, което силно напомня съвсем скорошните проблеми с изключването при 30%, което компанията твърди, че е оправила с iOS 10.2.1. Разбира се за момента няма как да преценим мащабите на този проблем, но Прамар споменава в съобщението си „всички свои приятели“, а в Twitter  един потребител беше пуснал анкета, в която 78% от гласувалите твърдяха, че са засегнати.

На фона на броя iPhone по света, тези източници са съвсем минимален процент, така че просто ще продължаваме да следим отзивите и да очакваме офиицален отговор от Apple. От друга страна в тестови клип на iAppleBytes, в който се сравнява работата на  iOS 10.3.2 с предходната версия на iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 и iPhone 6s, можем да забележим, че при три от четирите модела има малки, но постоянни подобрения в живота на батерията, което може би звучи обнадеждаващо.

iOS 10.3.2 е важна актуализация, която отстранява многобройни пропуски в сигурността и въпреки, че животът на батерията си остава един от най-значимите фактори за потребителите, хубаво е да я направите. Споделете с нас в коментарите, имате ли проблем с живота на батерията?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This