Изберете Страница

iOS 10.3.2 може би крие неприятна изненада за потребителите

Както знаете в понеделник вечерта Apple пусна iOS 10.3.2, която потребителите отдавна очакваха, но тя може би крие една наистина неприятна изненада за тях.

Скоро след това в социалните мрежи и официалния сайт за поддръжка на компанията се появиха множество оплаквания от влошения живот на батерията. Сред тях може би се откроява най-много това на Камелеш Прамар, който посочва, че не само е виждал екстремно спадане с 10-20% в рамките на минути, след пълно зареждане, но и самоизключване на 40% оставащ заряд при неговия iPhone 6, чиято батерия скоро е заменил в магазин на Apple. Прамар разказва, че приятелите му също имат подобни проблеми, а въпреки рестора, който е направил няма промяна в поведението на телефона.

Ако трябва да обобщим оплакваният можем забележим, че те засягат само и единствено iPhone, няма отзиви за iPad или iPod Touch, което силно напомня съвсем скорошните проблеми с изключването при 30%, което компанията твърди, че е оправила с iOS 10.2.1. Разбира се за момента няма как да преценим мащабите на този проблем, но Прамар споменава в съобщението си „всички свои приятели“, а в Twitter  един потребител беше пуснал анкета, в която 78% от гласувалите твърдяха, че са засегнати.

На фона на броя iPhone по света, тези източници са съвсем минимален процент, така че просто ще продължаваме да следим отзивите и да очакваме офиицален отговор от Apple. От друга страна в тестови клип на iAppleBytes, в който се сравнява работата на  iOS 10.3.2 с предходната версия на iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 и iPhone 6s, можем да забележим, че при три от четирите модела има малки, но постоянни подобрения в живота на батерията, което може би звучи обнадеждаващо.

iOS 10.3.2 е важна актуализация, която отстранява многобройни пропуски в сигурността и въпреки, че животът на батерията си остава един от най-значимите фактори за потребителите, хубаво е да я направите. Споделете с нас в коментарите, имате ли проблем с живота на батерията?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This