Изберете страница

iOS 10.2.1 не решава проблема с батерията

Изглежда през изминалата 2016 година, основният проблем на мобилната индустрия бяха батериите. След грандиозния провал на Samsung и скандала със самозапалващия се Note 7, Apple не беше подмината от неприятности в тази сфера.

30% бъг“, както го нарече Fortune се появи през ноември и засегна всички устройства с iOS 10, чиято батерия се изчерпваше изведнъж при достигане на 30% заряд, с изключение на iPhone 7.

108 страници оплаквания на официалната интернет страница на Apple Support са ясно свидетелство, че проблем наистина съществува, а организацията за за щита на потребителите в Китай изпрати официално запитване към Apple, във връзка с множеството случаи на инцидентно самоизключване, което предизвика създаването на програма за замяна на батериите на опередлени бройки iPhone 6s, но това за съжаление беше само част от решаването на проблема, който не засягаше само този модел.

Apple остана предпазлива по отношение на отговорите и въпреки, че включи инструмент за диагностика на батерията в iOS 10.2 няколко седмици по-късно, някак си мълчаливо призна, че не всичко е наред. Що се отнася до iOS 10.2, тя като че ли задълбочи още повече „30% бъг“ и всички се надяваха решението да се крие в iOS 10.2.1, чиято бета излезе.

За съжаление това не е така!

След като първата бета версия на iOS 10.2.1 излезе през декември, компанията не даде никаква индикация за това, което се съдържаше в нея и така до iOS 10.2.1 бета 4, Apple продължава да мълчи. Четири версии, които не се знае какво съдържат, а разочарованите потребители са все по-ядосани и объркани, защото не могат да разберат, как така с iOS 10.1 телефонът им е бил напълно надежден, а след това всичко се срина.

Това мълчание предизвика противоречиви слухове, че компанията се кани да изтегля бройки от пазара, подобно на Samsung, или че няма подобни намерения, което още повече нажежи обстановката. Потребителите инсталираха бета версиите с надеждата, че това най-накрая ще реши проблема, но уви това не се случи.

Мълчанието на Apple донесе чувството на неудовлетвореност у феновете й, а слуховете за iOS 10.3, която ще дойде с нова функция го подсилиха, защото не се споменаваше нищо за фиксиране на „30% бъг“.

Сега всички ние с надежда очакваме официалния релийз на iOS 10.2.1, но не защото това ще реши проблемите, а защото след него ще излезе следващата бета версия, която може би най-сетне ще донесе облекчение на хилядите засегнати от неприятния проблем потребители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This