Изберете Страница

iOS 10.2 идва следващата седмица, но няма да реши проблема с батерията!

Дългоочакваната актуализация до iOS 10.2 идва следващата седмица, но вместо да помогне за разрешаването на проблема с батерията, тя ще съдържа инструмент за диагностика, който ще помогне на компанията да открие причината за него.

Apple обясни внезапните изключвания на iPhone 6s пред китайските потребители с това, че елементите на част от батериите използвани в тях, са престояли повече от необходимото време изложени на въздух, което съответно е довело до по-бързото им разграждане и загубата на капацитет.

Сега в опит да държи своите потребители в течение на нещата, компанията актуализира тази информация, допълвайки, че и други устройства, които не попадат в посочения период на производство (септември-октомври 2015 година), може би са засегнати от същия проблем. Като част от усилията да го разреши, тя пусна програма за безплатна замяна на батерията, но днес стана ясно, че има нужда от още информация, за да локализира причината.

Именно заради това, вместо фикс на проблема, iOS 10.2 ще съдържа диагностичен инструмент, който ще изпраща нужните данни на компанията. Това ще й помогне да подобри алгоритмите, използвани за управление на батерията и да направи нужните подобрения в следващите ъпдейти, вместо да разшири обхвата на програмата за замяна, което няма да спре произволните самоизключвания на устройствата.

Докато очаквате ъпдейта, все пак можете да се възползвате от безплатната смяна на батерия, ако вашия телефон отговаря на условията, което можете да проверите, чрез въвеждането на серийния му номар в сайта на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This