Изберете страница

iOS 10.2 идва следващата седмица, но няма да реши проблема с батерията!

Дългоочакваната актуализация до iOS 10.2 идва следващата седмица, но вместо да помогне за разрешаването на проблема с батерията, тя ще съдържа инструмент за диагностика, който ще помогне на компанията да открие причината за него.

Apple обясни внезапните изключвания на iPhone 6s пред китайските потребители с това, че елементите на част от батериите използвани в тях, са престояли повече от необходимото време изложени на въздух, което съответно е довело до по-бързото им разграждане и загубата на капацитет.

Сега в опит да държи своите потребители в течение на нещата, компанията актуализира тази информация, допълвайки, че и други устройства, които не попадат в посочения период на производство (септември-октомври 2015 година), може би са засегнати от същия проблем. Като част от усилията да го разреши, тя пусна програма за безплатна замяна на батерията, но днес стана ясно, че има нужда от още информация, за да локализира причината.

Именно заради това, вместо фикс на проблема, iOS 10.2 ще съдържа диагностичен инструмент, който ще изпраща нужните данни на компанията. Това ще й помогне да подобри алгоритмите, използвани за управление на батерията и да направи нужните подобрения в следващите ъпдейти, вместо да разшири обхвата на програмата за замяна, което няма да спре произволните самоизключвания на устройствата.

Докато очаквате ъпдейта, все пак можете да се възползвате от безплатната смяна на батерия, ако вашия телефон отговаря на условията, което можете да проверите, чрез въвеждането на серийния му номар в сайта на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This