Изберете страница

iOS 10.2 идва следващата седмица, но няма да реши проблема с батерията!

Дългоочакваната актуализация до iOS 10.2 идва следващата седмица, но вместо да помогне за разрешаването на проблема с батерията, тя ще съдържа инструмент за диагностика, който ще помогне на компанията да открие причината за него.

Apple обясни внезапните изключвания на iPhone 6s пред китайските потребители с това, че елементите на част от батериите използвани в тях, са престояли повече от необходимото време изложени на въздух, което съответно е довело до по-бързото им разграждане и загубата на капацитет.

Сега в опит да държи своите потребители в течение на нещата, компанията актуализира тази информация, допълвайки, че и други устройства, които не попадат в посочения период на производство (септември-октомври 2015 година), може би са засегнати от същия проблем. Като част от усилията да го разреши, тя пусна програма за безплатна замяна на батерията, но днес стана ясно, че има нужда от още информация, за да локализира причината.

Именно заради това, вместо фикс на проблема, iOS 10.2 ще съдържа диагностичен инструмент, който ще изпраща нужните данни на компанията. Това ще й помогне да подобри алгоритмите, използвани за управление на батерията и да направи нужните подобрения в следващите ъпдейти, вместо да разшири обхвата на програмата за замяна, което няма да спре произволните самоизключвания на устройствата.

Докато очаквате ъпдейта, все пак можете да се възползвате от безплатната смяна на батерия, ако вашия телефон отговаря на условията, което можете да проверите, чрез въвеждането на серийния му номар в сайта на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This