Изберете Страница

iOS 10.2 идва следващата седмица, но няма да реши проблема с батерията!

Дългоочакваната актуализация до iOS 10.2 идва следващата седмица, но вместо да помогне за разрешаването на проблема с батерията, тя ще съдържа инструмент за диагностика, който ще помогне на компанията да открие причината за него.

Apple обясни внезапните изключвания на iPhone 6s пред китайските потребители с това, че елементите на част от батериите използвани в тях, са престояли повече от необходимото време изложени на въздух, което съответно е довело до по-бързото им разграждане и загубата на капацитет.

Сега в опит да държи своите потребители в течение на нещата, компанията актуализира тази информация, допълвайки, че и други устройства, които не попадат в посочения период на производство (септември-октомври 2015 година), може би са засегнати от същия проблем. Като част от усилията да го разреши, тя пусна програма за безплатна замяна на батерията, но днес стана ясно, че има нужда от още информация, за да локализира причината.

Именно заради това, вместо фикс на проблема, iOS 10.2 ще съдържа диагностичен инструмент, който ще изпраща нужните данни на компанията. Това ще й помогне да подобри алгоритмите, използвани за управление на батерията и да направи нужните подобрения в следващите ъпдейти, вместо да разшири обхвата на програмата за замяна, което няма да спре произволните самоизключвания на устройствата.

Докато очаквате ъпдейта, все пак можете да се възползвате от безплатната смяна на батерия, ако вашия телефон отговаря на условията, което можете да проверите, чрез въвеждането на серийния му номар в сайта на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This