Изберете страница

iOS 10 е инсталирана на близо 80% от всички активни устройства

Само пет месеца след официалното освобождаване на iOS 10, тя е инсталирана на 79% от всички активни устройства по данни на самата компания. iOS 9 държи 16%, а на по-старите версии на операционната система се падат 5%.

Всичко това е на база данните от App Store към 20 февруари и за сравнение можем да кажем, че iOS 10 изпреварва предната версия, която през същия месец миналата година, беше само на 7% от устройствата.

Най-новата версия на операционната система със сигурност ще продължи да увеличава своите проценти, тъй като в момента iOS 10.3 е в процес на бета тестове, а тя ще донесе на потребителите още удобства като функциите Find My AirPods и нова структура на файловата система (APFS).

Операционната система на Apple изпреварва по този показател своя основен конкурент Android, чиято най-нова версия Nougat към момента е инсталирана на едва 1.2% от активните устройства, въпреки че е налична от шест месеца.Предишната й версия Lollipop присъства на 32.9%, а стана достъпна официално през 2014 година. Този факт доказва по един безспорен начин предимството на Apple, което й дава пълният контрол както върху софтуера, така и върху хардуера в екосистемата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This