Изберете Страница

iOS 10 е инсталирана на близо 80% от всички активни устройства

Само пет месеца след официалното освобождаване на iOS 10, тя е инсталирана на 79% от всички активни устройства по данни на самата компания. iOS 9 държи 16%, а на по-старите версии на операционната система се падат 5%.

Всичко това е на база данните от App Store към 20 февруари и за сравнение можем да кажем, че iOS 10 изпреварва предната версия, която през същия месец миналата година, беше само на 7% от устройствата.

Най-новата версия на операционната система със сигурност ще продължи да увеличава своите проценти, тъй като в момента iOS 10.3 е в процес на бета тестове, а тя ще донесе на потребителите още удобства като функциите Find My AirPods и нова структура на файловата система (APFS).

Операционната система на Apple изпреварва по този показател своя основен конкурент Android, чиято най-нова версия Nougat към момента е инсталирана на едва 1.2% от активните устройства, въпреки че е налична от шест месеца.Предишната й версия Lollipop присъства на 32.9%, а стана достъпна официално през 2014 година. Този факт доказва по един безспорен начин предимството на Apple, което й дава пълният контрол както върху софтуера, така и върху хардуера в екосистемата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар