Изберете Страница

iOS 10 е инсталирана на близо 80% от всички активни устройства

Само пет месеца след официалното освобождаване на iOS 10, тя е инсталирана на 79% от всички активни устройства по данни на самата компания. iOS 9 държи 16%, а на по-старите версии на операционната система се падат 5%.

Всичко това е на база данните от App Store към 20 февруари и за сравнение можем да кажем, че iOS 10 изпреварва предната версия, която през същия месец миналата година, беше само на 7% от устройствата.

Най-новата версия на операционната система със сигурност ще продължи да увеличава своите проценти, тъй като в момента iOS 10.3 е в процес на бета тестове, а тя ще донесе на потребителите още удобства като функциите Find My AirPods и нова структура на файловата система (APFS).

Операционната система на Apple изпреварва по този показател своя основен конкурент Android, чиято най-нова версия Nougat към момента е инсталирана на едва 1.2% от активните устройства, въпреки че е налична от шест месеца.Предишната й версия Lollipop присъства на 32.9%, а стана достъпна официално през 2014 година. Този факт доказва по един безспорен начин предимството на Apple, което й дава пълният контрол както върху софтуера, така и върху хардуера в екосистемата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This