Изберете Страница

iOS 10 е инсталирана на близо 80% от всички активни устройства

Само пет месеца след официалното освобождаване на iOS 10, тя е инсталирана на 79% от всички активни устройства по данни на самата компания. iOS 9 държи 16%, а на по-старите версии на операционната система се падат 5%.

Всичко това е на база данните от App Store към 20 февруари и за сравнение можем да кажем, че iOS 10 изпреварва предната версия, която през същия месец миналата година, беше само на 7% от устройствата.

Най-новата версия на операционната система със сигурност ще продължи да увеличава своите проценти, тъй като в момента iOS 10.3 е в процес на бета тестове, а тя ще донесе на потребителите още удобства като функциите Find My AirPods и нова структура на файловата система (APFS).

Операционната система на Apple изпреварва по този показател своя основен конкурент Android, чиято най-нова версия Nougat към момента е инсталирана на едва 1.2% от активните устройства, въпреки че е налична от шест месеца.Предишната й версия Lollipop присъства на 32.9%, а стана достъпна официално през 2014 година. Този факт доказва по един безспорен начин предимството на Apple, което й дава пълният контрол както върху софтуера, така и върху хардуера в екосистемата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This