Изберете страница

iOS 10 вече е инсталирана на 76% от активните устройства

Изминаха няколко месеца, от както Apple пусна новата версия на своята операционна система iOS 10 и вече над 76% от активните устройства я използват.

Според страницата за разработчици на компанията, инсталирането й е нарастнало през празниците, считано от края на ноември 2016 до началото на януари 2017 и това увеличение е с цели 13%.

Що се отнася до останалите версии, близо 18% от устройствата все още използват iOS 9, а 6% – iOS 8 и по-стара.

За сравнение, миналата година по това време, iOS 9 беше инсталирана на 75% от всички устройства.

iOS 10 дойде с редица нови функции, като например новото приложение Home, значително по-функционалното iMessages, преработеното Maps и Apple Music. IOS 10.1 донесе Portrait Mode за iPhone 7 Plus – режимът, който използва двойната камера, за да насочи фокуса към снимания обект и да замъгли фона.

Тя не се размина и с проблемите, които доведоха до рязък спад на процентите на батерията и инцидентни самоизключвания при много модели, а компанията пусна програма за безплатна замяна на батерията на някои iPhone 6s, произведени през септември-октомври 2015 година, но за съжаление проблемът засегна не само тях.

Слухове твърдят, че новата версия iOS 10.3 вече е на път и първата и бета ще бъде достъпна за разработчиците на 10 януари. Можем само да се надяваме, че тя ще донесе облекчение на всички потребители, които очакват фиксиране на проблема с батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This