Изберете Страница

iOS 10 вече е инсталирана на 76% от активните устройства

Изминаха няколко месеца, от както Apple пусна новата версия на своята операционна система iOS 10 и вече над 76% от активните устройства я използват.

Според страницата за разработчици на компанията, инсталирането й е нарастнало през празниците, считано от края на ноември 2016 до началото на януари 2017 и това увеличение е с цели 13%.

Що се отнася до останалите версии, близо 18% от устройствата все още използват iOS 9, а 6% – iOS 8 и по-стара.

За сравнение, миналата година по това време, iOS 9 беше инсталирана на 75% от всички устройства.

iOS 10 дойде с редица нови функции, като например новото приложение Home, значително по-функционалното iMessages, преработеното Maps и Apple Music. IOS 10.1 донесе Portrait Mode за iPhone 7 Plus – режимът, който използва двойната камера, за да насочи фокуса към снимания обект и да замъгли фона.

Тя не се размина и с проблемите, които доведоха до рязък спад на процентите на батерията и инцидентни самоизключвания при много модели, а компанията пусна програма за безплатна замяна на батерията на някои iPhone 6s, произведени през септември-октомври 2015 година, но за съжаление проблемът засегна не само тях.

Слухове твърдят, че новата версия iOS 10.3 вече е на път и първата и бета ще бъде достъпна за разработчиците на 10 януари. Можем само да се надяваме, че тя ще донесе облекчение на всички потребители, които очакват фиксиране на проблема с батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This