Изберете Страница

iOS 10 вече е инсталирана на 76% от активните устройства

Изминаха няколко месеца, от както Apple пусна новата версия на своята операционна система iOS 10 и вече над 76% от активните устройства я използват.

Според страницата за разработчици на компанията, инсталирането й е нарастнало през празниците, считано от края на ноември 2016 до началото на януари 2017 и това увеличение е с цели 13%.

Що се отнася до останалите версии, близо 18% от устройствата все още използват iOS 9, а 6% – iOS 8 и по-стара.

За сравнение, миналата година по това време, iOS 9 беше инсталирана на 75% от всички устройства.

iOS 10 дойде с редица нови функции, като например новото приложение Home, значително по-функционалното iMessages, преработеното Maps и Apple Music. IOS 10.1 донесе Portrait Mode за iPhone 7 Plus – режимът, който използва двойната камера, за да насочи фокуса към снимания обект и да замъгли фона.

Тя не се размина и с проблемите, които доведоха до рязък спад на процентите на батерията и инцидентни самоизключвания при много модели, а компанията пусна програма за безплатна замяна на батерията на някои iPhone 6s, произведени през септември-октомври 2015 година, но за съжаление проблемът засегна не само тях.

Слухове твърдят, че новата версия iOS 10.3 вече е на път и първата и бета ще бъде достъпна за разработчиците на 10 януари. Можем само да се надяваме, че тя ще донесе облекчение на всички потребители, които очакват фиксиране на проблема с батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This