Изминаха няколко месеца, от както Apple пусна новата версия на своята операционна система iOS 10 и вече над 76% от активните устройства я използват.

Според страницата за разработчици на компанията, инсталирането й е нарастнало през празниците, считано от края на ноември 2016 до началото на януари 2017 и това увеличение е с цели 13%.

Що се отнася до останалите версии, близо 18% от устройствата все още използват iOS 9, а 6% – iOS 8 и по-стара.

За сравнение, миналата година по това време, iOS 9 беше инсталирана на 75% от всички устройства.

iOS 10 дойде с редица нови функции, като например новото приложение Home, значително по-функционалното iMessages, преработеното Maps и Apple Music. IOS 10.1 донесе Portrait Mode за iPhone 7 Plus – режимът, който използва двойната камера, за да насочи фокуса към снимания обект и да замъгли фона.

Тя не се размина и с проблемите, които доведоха до рязък спад на процентите на батерията и инцидентни самоизключвания при много модели, а компанията пусна програма за безплатна замяна на батерията на някои iPhone 6s, произведени през септември-октомври 2015 година, но за съжаление проблемът засегна не само тях.

Слухове твърдят, че новата версия iOS 10.3 вече е на път и първата и бета ще бъде достъпна за разработчиците на 10 януари. Можем само да се надяваме, че тя ще донесе облекчение на всички потребители, които очакват фиксиране на проблема с батерията.