Изберете Страница

iOS 10 вече е инсталирана на 76% от активните устройства

Изминаха няколко месеца, от както Apple пусна новата версия на своята операционна система iOS 10 и вече над 76% от активните устройства я използват.

Според страницата за разработчици на компанията, инсталирането й е нарастнало през празниците, считано от края на ноември 2016 до началото на януари 2017 и това увеличение е с цели 13%.

Що се отнася до останалите версии, близо 18% от устройствата все още използват iOS 9, а 6% – iOS 8 и по-стара.

За сравнение, миналата година по това време, iOS 9 беше инсталирана на 75% от всички устройства.

iOS 10 дойде с редица нови функции, като например новото приложение Home, значително по-функционалното iMessages, преработеното Maps и Apple Music. IOS 10.1 донесе Portrait Mode за iPhone 7 Plus – режимът, който използва двойната камера, за да насочи фокуса към снимания обект и да замъгли фона.

Тя не се размина и с проблемите, които доведоха до рязък спад на процентите на батерията и инцидентни самоизключвания при много модели, а компанията пусна програма за безплатна замяна на батерията на някои iPhone 6s, произведени през септември-октомври 2015 година, но за съжаление проблемът засегна не само тях.

Слухове твърдят, че новата версия iOS 10.3 вече е на път и първата и бета ще бъде достъпна за разработчиците на 10 януари. Можем само да се надяваме, че тя ще донесе облекчение на всички потребители, които очакват фиксиране на проблема с батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This