Изберете Страница

iOS разработчиците вече ще могат да предлагат автоматично възобновяеми абонаменти

За тази опция се заговори още през юни, но сега Apple официално направи някои промени, които ще позволят на разработчиците да предлагат автоматично възобновяеми абонаменти в своите приложения за iOS.

Така когато абонаментът е към своя край, на потребителят автоматично ще се начислява такса за пордължаването му със същия срок и това ще се повтаря отново и отново, докато той изрично не го прекрати.

Сега, когато има безплатен пробен период, той започва веднага и абонатът не се таксува, докато този период приключи. Срокът му не може да надвишава този на редовния абонамент. За повечето приложения в момента, разработчиците получават през първата година 70% от приходите, а Apple – 30%. След като първоначалният срок изтече, разпределението вече ще бъде 85:15 %. Също така, ако потребителят прекрати своя абонамент за услугата и после го поднови в рамките на 60 дни, тя ще започне от там, където е спряна.

Тези промени са важни за разработчиците, но са също така важни и за нас, потребителите!

Ако сте се абонирали за услуга, коята вече не желаете да използвате, побързайте да прекратите своя абонамент, за да не се окажете неприятно изненадани от автоматичното му подновяване за същия срок и цена.

А какви текущи абонаменти имате, можете да проверите, като следвате този път:

Settings – iTunes & App Stores – цъквате върху акаунта си най-горе и избирате View -въвеждате паролата за него – по-долу ще видите Subscriptions и трябва да изберете Manage. В отворилата се страница ще видите всички текущи абонаменти и опция за отказване от тях. 

manage_subs

Не забравяйте да потвърдите отказа с Done в горния десен ъгъл, преди да излезете от менюто!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This