Изберете Страница

iOS разработчиците вече ще могат да предлагат автоматично възобновяеми абонаменти

За тази опция се заговори още през юни, но сега Apple официално направи някои промени, които ще позволят на разработчиците да предлагат автоматично възобновяеми абонаменти в своите приложения за iOS.

Така когато абонаментът е към своя край, на потребителят автоматично ще се начислява такса за пордължаването му със същия срок и това ще се повтаря отново и отново, докато той изрично не го прекрати.

Сега, когато има безплатен пробен период, той започва веднага и абонатът не се таксува, докато този период приключи. Срокът му не може да надвишава този на редовния абонамент. За повечето приложения в момента, разработчиците получават през първата година 70% от приходите, а Apple – 30%. След като първоначалният срок изтече, разпределението вече ще бъде 85:15 %. Също така, ако потребителят прекрати своя абонамент за услугата и после го поднови в рамките на 60 дни, тя ще започне от там, където е спряна.

Тези промени са важни за разработчиците, но са също така важни и за нас, потребителите!

Ако сте се абонирали за услуга, коята вече не желаете да използвате, побързайте да прекратите своя абонамент, за да не се окажете неприятно изненадани от автоматичното му подновяване за същия срок и цена.

А какви текущи абонаменти имате, можете да проверите, като следвате този път:

Settings – iTunes & App Stores – цъквате върху акаунта си най-горе и избирате View -въвеждате паролата за него – по-долу ще видите Subscriptions и трябва да изберете Manage. В отворилата се страница ще видите всички текущи абонаменти и опция за отказване от тях. 

manage_subs

Не забравяйте да потвърдите отказа с Done в горния десен ъгъл, преди да излезете от менюто!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар