Изберете страница

iOS разработчиците вече ще могат да предлагат автоматично възобновяеми абонаменти

За тази опция се заговори още през юни, но сега Apple официално направи някои промени, които ще позволят на разработчиците да предлагат автоматично възобновяеми абонаменти в своите приложения за iOS.

Така когато абонаментът е към своя край, на потребителят автоматично ще се начислява такса за пордължаването му със същия срок и това ще се повтаря отново и отново, докато той изрично не го прекрати.

Сега, когато има безплатен пробен период, той започва веднага и абонатът не се таксува, докато този период приключи. Срокът му не може да надвишава този на редовния абонамент. За повечето приложения в момента, разработчиците получават през първата година 70% от приходите, а Apple – 30%. След като първоначалният срок изтече, разпределението вече ще бъде 85:15 %. Също така, ако потребителят прекрати своя абонамент за услугата и после го поднови в рамките на 60 дни, тя ще започне от там, където е спряна.

Тези промени са важни за разработчиците, но са също така важни и за нас, потребителите!

Ако сте се абонирали за услуга, коята вече не желаете да използвате, побързайте да прекратите своя абонамент, за да не се окажете неприятно изненадани от автоматичното му подновяване за същия срок и цена.

А какви текущи абонаменти имате, можете да проверите, като следвате този път:

Settings – iTunes & App Stores – цъквате върху акаунта си най-горе и избирате View -въвеждате паролата за него – по-долу ще видите Subscriptions и трябва да изберете Manage. В отворилата се страница ще видите всички текущи абонаменти и опция за отказване от тях. 

manage_subs

Не забравяйте да потвърдите отказа с Done в горния десен ъгъл, преди да излезете от менюто!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This