Изберете Страница

iOS разработчиците вече ще могат да предлагат автоматично възобновяеми абонаменти

За тази опция се заговори още през юни, но сега Apple официално направи някои промени, които ще позволят на разработчиците да предлагат автоматично възобновяеми абонаменти в своите приложения за iOS.

Така когато абонаментът е към своя край, на потребителят автоматично ще се начислява такса за пордължаването му със същия срок и това ще се повтаря отново и отново, докато той изрично не го прекрати.

Сега, когато има безплатен пробен период, той започва веднага и абонатът не се таксува, докато този период приключи. Срокът му не може да надвишава този на редовния абонамент. За повечето приложения в момента, разработчиците получават през първата година 70% от приходите, а Apple – 30%. След като първоначалният срок изтече, разпределението вече ще бъде 85:15 %. Също така, ако потребителят прекрати своя абонамент за услугата и после го поднови в рамките на 60 дни, тя ще започне от там, където е спряна.

Тези промени са важни за разработчиците, но са също така важни и за нас, потребителите!

Ако сте се абонирали за услуга, коята вече не желаете да използвате, побързайте да прекратите своя абонамент, за да не се окажете неприятно изненадани от автоматичното му подновяване за същия срок и цена.

А какви текущи абонаменти имате, можете да проверите, като следвате този път:

Settings – iTunes & App Stores – цъквате върху акаунта си най-горе и избирате View -въвеждате паролата за него – по-долу ще видите Subscriptions и трябва да изберете Manage. В отворилата се страница ще видите всички текущи абонаменти и опция за отказване от тях. 

manage_subs

Не забравяйте да потвърдите отказа с Done в горния десен ъгъл, преди да излезете от менюто!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This