Изберете Страница

Intel може да бъде изключителен доставчик на модемите за iPhone тази година

Известният анализатор Минг-Чи Куо от KGI прогнозира, че Intel ще е изключителен доставчик на LTE модеми за всички нови модели iPhone през 2018 година, докато Qualcomm няма да получи дял от поръчките.

В предишните си бележки към инвеститорите, Куо предполагаще, че доставките ще бъдат разделени 70 към 30%, но сегашната му прогноза има няколко предимства. На първо място, най-новият модем на Intel XMM 7560 поддържа както GSM, така и CDMA, което означава, че Apple може да пусне един модел iPhone, който ще работи в мрежата на AT & T, Verizon, T-Mobile и Sprint и така да острани Qualcomm от поръчките. Компанията беше въвлечена в съдебни дела за неконкурентни лицензионни практики и именно заради това Куо вярва, че тя ще остави Intel като ексклузивен доставчик на модеми, поставяйки по този начин Qualcomm под допълнителен натиск. Анализаторът твърди, че е много рано да се каже дали Intel ще бъде в състояние да затвърди тази си позиция в бъдеще, тъй като Apple обича да се подсигурява чрез няколко доставчика и би могла отново да се обърне към Qualcomm в замяна на някои отстъпки по време на съдебния процес.

За да компенсира изгубения си бизнес, Qualcomm ще трябва да е по-агресивна при подсигуряване на поръчки от китайски производители на смартфони. Куо обаче смята, че те не искат да монополизират пазара, така че възможностите пред Qualcomm са доста ограничени.

Анализаторът споменава още, че скоростите на предаване на LTE ще се увеличат значително при новите модели iPhone, които ще дебютират през втората половина на годината, тъй като XMM 7560 на Intel поддържа 4х4 MIMO технология, за разлика от 2х2 MIMO в модема на моделите от миналата година, а освен това компанията ще модернизира и дизайна на антената в своето ново поколение телефони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар