Изберете Страница

Intel може да бъде изключителен доставчик на модемите за iPhone тази година

Известният анализатор Минг-Чи Куо от KGI прогнозира, че Intel ще е изключителен доставчик на LTE модеми за всички нови модели iPhone през 2018 година, докато Qualcomm няма да получи дял от поръчките.

В предишните си бележки към инвеститорите, Куо предполагаще, че доставките ще бъдат разделени 70 към 30%, но сегашната му прогноза има няколко предимства. На първо място, най-новият модем на Intel XMM 7560 поддържа както GSM, така и CDMA, което означава, че Apple може да пусне един модел iPhone, който ще работи в мрежата на AT & T, Verizon, T-Mobile и Sprint и така да острани Qualcomm от поръчките. Компанията беше въвлечена в съдебни дела за неконкурентни лицензионни практики и именно заради това Куо вярва, че тя ще остави Intel като ексклузивен доставчик на модеми, поставяйки по този начин Qualcomm под допълнителен натиск. Анализаторът твърди, че е много рано да се каже дали Intel ще бъде в състояние да затвърди тази си позиция в бъдеще, тъй като Apple обича да се подсигурява чрез няколко доставчика и би могла отново да се обърне към Qualcomm в замяна на някои отстъпки по време на съдебния процес.

За да компенсира изгубения си бизнес, Qualcomm ще трябва да е по-агресивна при подсигуряване на поръчки от китайски производители на смартфони. Куо обаче смята, че те не искат да монополизират пазара, така че възможностите пред Qualcomm са доста ограничени.

Анализаторът споменава още, че скоростите на предаване на LTE ще се увеличат значително при новите модели iPhone, които ще дебютират през втората половина на годината, тъй като XMM 7560 на Intel поддържа 4х4 MIMO технология, за разлика от 2х2 MIMO в модема на моделите от миналата година, а освен това компанията ще модернизира и дизайна на антената в своето ново поколение телефони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This