Изберете Страница

Intel може да бъде изключителен доставчик на модемите за iPhone тази година

Известният анализатор Минг-Чи Куо от KGI прогнозира, че Intel ще е изключителен доставчик на LTE модеми за всички нови модели iPhone през 2018 година, докато Qualcomm няма да получи дял от поръчките.

В предишните си бележки към инвеститорите, Куо предполагаще, че доставките ще бъдат разделени 70 към 30%, но сегашната му прогноза има няколко предимства. На първо място, най-новият модем на Intel XMM 7560 поддържа както GSM, така и CDMA, което означава, че Apple може да пусне един модел iPhone, който ще работи в мрежата на AT & T, Verizon, T-Mobile и Sprint и така да острани Qualcomm от поръчките. Компанията беше въвлечена в съдебни дела за неконкурентни лицензионни практики и именно заради това Куо вярва, че тя ще остави Intel като ексклузивен доставчик на модеми, поставяйки по този начин Qualcomm под допълнителен натиск. Анализаторът твърди, че е много рано да се каже дали Intel ще бъде в състояние да затвърди тази си позиция в бъдеще, тъй като Apple обича да се подсигурява чрез няколко доставчика и би могла отново да се обърне към Qualcomm в замяна на някои отстъпки по време на съдебния процес.

За да компенсира изгубения си бизнес, Qualcomm ще трябва да е по-агресивна при подсигуряване на поръчки от китайски производители на смартфони. Куо обаче смята, че те не искат да монополизират пазара, така че възможностите пред Qualcomm са доста ограничени.

Анализаторът споменава още, че скоростите на предаване на LTE ще се увеличат значително при новите модели iPhone, които ще дебютират през втората половина на годината, тъй като XMM 7560 на Intel поддържа 4х4 MIMO технология, за разлика от 2х2 MIMO в модема на моделите от миналата година, а освен това компанията ще модернизира и дизайна на антената в своето ново поколение телефони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This