Вече не трябва да плащате, за да получите най-доброто от популярното приложение Instapaper!

Pinterest, която придоби правата върху приложението за отложено четене по-рано тази година, обяви, че функцията Premium вече е достъпна безплатно за всички потребители, а тези от тях, които са платили за годишен абонамент, ще получат пропорционално възстановяване на таксата.

Какво представлява Instapaper?

За тези от вас, които не са запознати с това приложение, ще кажем, че то ви позволява да запишете различни статии, които да прочетете по-късно и винаги е било безплатно, но най-полезните му функции, като text to speech playlists и възможността за търсене в запазените текстове, бяха достъпни само за платените потребители, а абонаментът беше 2.99 долара месечно или 29.99 долара годишно.

Когато Instapaper беше независимо приложеине, то използваше приходите от абонаментните такси и рекламите, за да се развива, но сега, когато Pinterest стана официален негов собственик, компанията очевидно може да си позволи да го направи напълно безплатно за всички, като по този начин ще се конкурира пряко с Pocket, чийто абонамент е 4.99 долара месечно или 44.99 долара годишно.

Този ход ще успокои и феновете на Instapaper, които бяха притеснени за бъдещето му, след придобиването. Говорител на Pinterest заяви пред Mashable, че компанията планира да продължи работа по него като самостоятелен продукт и ще осигури редовните му актуализации в бъдеще, както и редица нови функции.