В последния си ъпдейт, Instagram добави една наистина удобна функция за споделяне на множество снимки и клипове в един пост и тя вече е достъпна за всички потребители на социалната мрежа. Чрез нея, вие ще можете да изберете до десет снимки и видео клипове и да ги споделите едновременно в тематичен пост. Компанията смята, че това ще отвори вратите за публикуване на видео уроци стъпка по стъпка, или просто споделяне на галерия от ваканционни фотоси.

В използването на новата функционалност няма нищо сложно – просто трябва да докоснете бутона за споделяне, както обикновено и след това да изберете „Select Multiple“, а постовете могат и да се редактират с различни филтри за всички снимки общо, или по отделно. Докосване и задържане на екрана ще ви помогна да промените реда на вече качената медия, или да премахнете отделен кадър или клип.

Надписите, етикетите за местоположение, коментарите и харесванията се отнасят за целия пост, а отделни участници, можете да маркирате по отделно в снимките. Новите постове ще бъдат маркирани със синя точка, за да става ясно, че са галерии и могат да се разгледат с приплъзване на пръста отгоре.

Новата версия на приложението за iOS, вече е налична в AppStore.