Когато стартира, iMac Pro ще бъде най-мощният Mac, създаван някога. Очаква се и той да е невероятно скъп, като цената му ще започва от 4999 долара, което означава, че непременно ще привлече интереса на крадците.

Нов доклад обаче твърди, че Apple ще вгради нова функция Find My iMac Pro, за да предотврати това. Спекулациите идват от Pike’s Universum, блог, който преди това разкри предполагаемите спецификации на iMac Pro, а след това и версиите на чипа на Intel, създадени за него. Очевидно фирмуерът на iMac Pro съдържа „някаква форма на мобилна връзка“, което може би има нещо общо с „ напреднала защита срещу кражби“.

Дори и най-евтиният вариант на iMac Pro струва 4999 долара и по този начин е далеч по-скъп от който и да е друг модел на iMac, който вече е на разположение, да не говорим за горната част на линията, където стойността може да достигне до 15 000 долара. Може би именно заради това, Apple ще въведе нова защита от крадци, която ще сигнализира за точното местоположение на устройството и най-важното – няма да може да бъде деактивирана.

Разбира се това все още са само спекулации и нищо от тях не е официално потвърдено, тъй като данните може да са останали от iOS, но ако е реално, това означава, че iMac Pro ще разполага с някакъв вид SIM карта, за да остане свързан с интернет по всяко време. Преди няколко дни разработчици откриха доказателства, че iMac Pro ще разполага с чипа A10 Fusion, същия който намираме в iPhone 7, и който ще захранва функцията Hey Siri докато машината е изключена.

iMac Pro трябва да стартира в началото на следващия месец, но Apple все още не е обявила точната дата, така че ще продължим да следим новините, свързани с него.