Изберете Страница

iMac Pro може би ще има усъвършенствана система против кражба, която не може да бъде деактивирана

Когато стартира, iMac Pro ще бъде най-мощният Mac, създаван някога. Очаква се и той да е невероятно скъп, като цената му ще започва от 4999 долара, което означава, че непременно ще привлече интереса на крадците.

Нов доклад обаче твърди, че Apple ще вгради нова функция Find My iMac Pro, за да предотврати това. Спекулациите идват от Pike’s Universum, блог, който преди това разкри предполагаемите спецификации на iMac Pro, а след това и версиите на чипа на Intel, създадени за него. Очевидно фирмуерът на iMac Pro съдържа „някаква форма на мобилна връзка“, което може би има нещо общо с „ напреднала защита срещу кражби“.

Дори и най-евтиният вариант на iMac Pro струва 4999 долара и по този начин е далеч по-скъп от който и да е друг модел на iMac, който вече е на разположение, да не говорим за горната част на линията, където стойността може да достигне до 15 000 долара. Може би именно заради това, Apple ще въведе нова защита от крадци, която ще сигнализира за точното местоположение на устройството и най-важното – няма да може да бъде деактивирана.

Разбира се това все още са само спекулации и нищо от тях не е официално потвърдено, тъй като данните може да са останали от iOS, но ако е реално, това означава, че iMac Pro ще разполага с някакъв вид SIM карта, за да остане свързан с интернет по всяко време. Преди няколко дни разработчици откриха доказателства, че iMac Pro ще разполага с чипа A10 Fusion, същия който намираме в iPhone 7, и който ще захранва функцията Hey Siri докато машината е изключена.

iMac Pro трябва да стартира в началото на следващия месец, но Apple все още не е обявила точната дата, така че ще продължим да следим новините, свързани с него.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This