Изберете Страница

iMac Pro може би ще има усъвършенствана система против кражба, която не може да бъде деактивирана

Когато стартира, iMac Pro ще бъде най-мощният Mac, създаван някога. Очаква се и той да е невероятно скъп, като цената му ще започва от 4999 долара, което означава, че непременно ще привлече интереса на крадците.

Нов доклад обаче твърди, че Apple ще вгради нова функция Find My iMac Pro, за да предотврати това. Спекулациите идват от Pike’s Universum, блог, който преди това разкри предполагаемите спецификации на iMac Pro, а след това и версиите на чипа на Intel, създадени за него. Очевидно фирмуерът на iMac Pro съдържа „някаква форма на мобилна връзка“, което може би има нещо общо с „ напреднала защита срещу кражби“.

Дори и най-евтиният вариант на iMac Pro струва 4999 долара и по този начин е далеч по-скъп от който и да е друг модел на iMac, който вече е на разположение, да не говорим за горната част на линията, където стойността може да достигне до 15 000 долара. Може би именно заради това, Apple ще въведе нова защита от крадци, която ще сигнализира за точното местоположение на устройството и най-важното – няма да може да бъде деактивирана.

Разбира се това все още са само спекулации и нищо от тях не е официално потвърдено, тъй като данните може да са останали от iOS, но ако е реално, това означава, че iMac Pro ще разполага с някакъв вид SIM карта, за да остане свързан с интернет по всяко време. Преди няколко дни разработчици откриха доказателства, че iMac Pro ще разполага с чипа A10 Fusion, същия който намираме в iPhone 7, и който ще захранва функцията Hey Siri докато машината е изключена.

iMac Pro трябва да стартира в началото на следващия месец, но Apple все още не е обявила точната дата, така че ще продължим да следим новините, свързани с него.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This