Изберете Страница

iMac Pro идва през 2022 с чипове M1 Pro/Max, 27 инчов miniLED дисплей и др.

Следващото поколение iMac, което е в процес на разработка, може би ще се нарича iMac Pro, според Dylandkt. Устройството ще дебютира през 2022 със същите чипове M1 Pro/Max, които Apple представи със своите MacBook Pro и е възможно да има добавена конфигурация.

Твърди се, че Apple ще използва името Pro, за да разграничи предстоящия iMac от 24 инчовия iMac, който беше пуснат тази година. Тъй като ще използва чиповете M1 Pro и Max, компанията го смята за “Pro” устройство и вътрешно го нарича iMac Pro, според Dylandkt.


Източникът твърди още, че iMac Pro ще разполага с 27 инчов miniLED дисплей с ProMotion технология, въпреки че предишни слухове сочат, че следващото поколение iMac може да има по-голям дисплей. За разлика от 24 инчовия iMac, iMac Pro ще има тъмни рамки, а размерът им ще е намален.

По отношение на дизайна, машината ще изглежда подобно на 24 инчовия iMac и Pro Display XDR, а Apple е тествала и Face ID за нея, според непотвърдена информация. Базовият модел ще разполага с 16 GB RAM и 512 GB памет, а всички модели ще са оборудвани с HDMI порт, слот за SD карта и няколко USB-C/Thunderbolt порта, подобно на MacBook Pro. Освен това ще имат Ethernet порт на захранващия адаптер.

Dylandkt посочва още, че iMac ще е с начална цена от или над 2000 долара и ще бъде пуснат на пазара през първата половина на 2022 година. Той ще замени текущите базирани на Intel 27 инчови iMac модели.

Всъщност Марк Гурман от Bloomberg също потвърди, че такава машина е в процес на разработка, но работата по нея в момента е спряна, за да се фокусира върху 24 инчовите модели. Сега, когато 24 инчовият iMac излезе, развитието на по-голямата машина може да се възобнови. Анализаторът Рос Йънг също каза, че Apple работи върху нов 27 инчов iMac с miniLED дисплей и технология ProMotion.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This