Следващото поколение iMac, което е в процес на разработка, може би ще се нарича iMac Pro, според Dylandkt. Устройството ще дебютира през 2022 със същите чипове M1 Pro/Max, които Apple представи със своите MacBook Pro и е възможно да има добавена конфигурация.

Твърди се, че Apple ще използва името Pro, за да разграничи предстоящия iMac от 24 инчовия iMac, който беше пуснат тази година. Тъй като ще използва чиповете M1 Pro и Max, компанията го смята за “Pro” устройство и вътрешно го нарича iMac Pro, според Dylandkt.


Източникът твърди още, че iMac Pro ще разполага с 27 инчов miniLED дисплей с ProMotion технология, въпреки че предишни слухове сочат, че следващото поколение iMac може да има по-голям дисплей. За разлика от 24 инчовия iMac, iMac Pro ще има тъмни рамки, а размерът им ще е намален.

По отношение на дизайна, машината ще изглежда подобно на 24 инчовия iMac и Pro Display XDR, а Apple е тествала и Face ID за нея, според непотвърдена информация. Базовият модел ще разполага с 16 GB RAM и 512 GB памет, а всички модели ще са оборудвани с HDMI порт, слот за SD карта и няколко USB-C/Thunderbolt порта, подобно на MacBook Pro. Освен това ще имат Ethernet порт на захранващия адаптер.

Dylandkt посочва още, че iMac ще е с начална цена от или над 2000 долара и ще бъде пуснат на пазара през първата половина на 2022 година. Той ще замени текущите базирани на Intel 27 инчови iMac модели.

Всъщност Марк Гурман от Bloomberg също потвърди, че такава машина е в процес на разработка, но работата по нея в момента е спряна, за да се фокусира върху 24 инчовите модели. Сега, когато 24 инчовият iMac излезе, развитието на по-голямата машина може да се възобнови. Анализаторът Рос Йънг също каза, че Apple работи върху нов 27 инчов iMac с miniLED дисплей и технология ProMotion.