Изберете страница

iMac Pro идва през 2022 с чипове M1 Pro/Max, 27 инчов miniLED дисплей и др.

Следващото поколение iMac, което е в процес на разработка, може би ще се нарича iMac Pro, според Dylandkt. Устройството ще дебютира през 2022 със същите чипове M1 Pro/Max, които Apple представи със своите MacBook Pro и е възможно да има добавена конфигурация.

Твърди се, че Apple ще използва името Pro, за да разграничи предстоящия iMac от 24 инчовия iMac, който беше пуснат тази година. Тъй като ще използва чиповете M1 Pro и Max, компанията го смята за “Pro” устройство и вътрешно го нарича iMac Pro, според Dylandkt.


Източникът твърди още, че iMac Pro ще разполага с 27 инчов miniLED дисплей с ProMotion технология, въпреки че предишни слухове сочат, че следващото поколение iMac може да има по-голям дисплей. За разлика от 24 инчовия iMac, iMac Pro ще има тъмни рамки, а размерът им ще е намален.

По отношение на дизайна, машината ще изглежда подобно на 24 инчовия iMac и Pro Display XDR, а Apple е тествала и Face ID за нея, според непотвърдена информация. Базовият модел ще разполага с 16 GB RAM и 512 GB памет, а всички модели ще са оборудвани с HDMI порт, слот за SD карта и няколко USB-C/Thunderbolt порта, подобно на MacBook Pro. Освен това ще имат Ethernet порт на захранващия адаптер.

Dylandkt посочва още, че iMac ще е с начална цена от или над 2000 долара и ще бъде пуснат на пазара през първата половина на 2022 година. Той ще замени текущите базирани на Intel 27 инчови iMac модели.

Всъщност Марк Гурман от Bloomberg също потвърди, че такава машина е в процес на разработка, но работата по нея в момента е спряна, за да се фокусира върху 24 инчовите модели. Сега, когато 24 инчовият iMac излезе, развитието на по-голямата машина може да се възобнови. Анализаторът Рос Йънг също каза, че Apple работи върху нов 27 инчов iMac с miniLED дисплей и технология ProMotion.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This