Джон Просър твърди, че предстоящите модели iMac 2021 ще се предлага в пет цветови опции, отразяващи цветовете на четвъртото поколение iPad Air и разкри някои допълнителни подробности за Mac Pro с Apple Silicon.

В новото си видео, Просър обясни, че преработеният iMac ще се предлага в Silver, Space Gray, Green, Sky Blue и Rose Gold. Той сподели рендери за това, как биха могли да изглеждат цветовите опции, но отбеляза, че все още не е видял задната част на новия дизайн и те са чисто спекулативни.

Просър обясни още, че гамата от цветове има за цел да се възползва от носталгията по оригиналния iMac, който се предлага в селекция от емблематични цветове като lime, strawberry, blueberry, grape и tangerine.

Преработените iMac ще са с по-тънки рамки и Apple Silicon чипове. Те се очакват от известно време, но не е ясно кога ще бъдат пуснати и дали двата размера ще излязат едновременно.

Просър очертава и редица допълнителни подробности за предстоящия Mac Pro с Apple Silicon, подкрепяйки предишни слухове, че той ще е наполовината по-малък от сегашния модел и ще се позиционира между Mac Pro и Mac mini. Предполага се, че машината ще се отличава с предимно алуминиев ексетриор и може да предизвика носталгия по Power Mac G4 Cube.

Просър заяви, че новият Mac Pro ще се отличава с дизайн, който изгежда като “три до четири Mac mini, подредени един върху друг” и предостави рендери на предполагаемия му облик. Според него, машината ще е проектирана с “изчислителна единица отдолу” и “голям радиатор отгоре”.