Изберете Страница

iFixit подробно описа кои части са заменими между iPhone 8 и iPhone SE 2nd Generation

След като подробно описа вътрешните прилики между новия iPhone SE 2nd Generation и iPhone 8, iFixit публикува и по-задълбочен преглед на това кои части можете да замените между двата модела.

Всъщност до сега подобна практика беше немислима между различните модели iPhone, но с появата на новия бюджетен телефон на компанията става ясно, че някои части, сред които дисплея, камерите и Taptic Engine могат да се монтират на него от iPhone 8.

Пълният списък включва камерите, поставката за SIM карта, Taptic Engine и дисплея, заедно с микрофона и сензора за близост, което ще излезе значително по-евтино, но трябва да отбележим, че по този начин ще изгубите True Tone функционалността. Home бутоните все още не са взаимнозаменяеми поради изискванията за сигурност на Touch ID. Освен това, въпреки че батерията изглежда идентична, тя също не може да бъде монтирана от единия на другия модел, заради разликата в конекторите към платката, а и заради факта, че това ще задейства предупреждението на компанията “not a genuine Apple battery”.

В крайна сметка iFixit възхвалява съвместимостта между стария и новия модел iPhone като полезна при евенутален ремонт, тъй като от своя страна тя намалява производствените отпадъци и улеснява замяната на части. Повече по въпроса можете да научите тук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This