След като подробно описа вътрешните прилики между новия iPhone SE 2nd Generation и iPhone 8, iFixit публикува и по-задълбочен преглед на това кои части можете да замените между двата модела.

Всъщност до сега подобна практика беше немислима между различните модели iPhone, но с появата на новия бюджетен телефон на компанията става ясно, че някои части, сред които дисплея, камерите и Taptic Engine могат да се монтират на него от iPhone 8.

Пълният списък включва камерите, поставката за SIM карта, Taptic Engine и дисплея, заедно с микрофона и сензора за близост, което ще излезе значително по-евтино, но трябва да отбележим, че по този начин ще изгубите True Tone функционалността. Home бутоните все още не са взаимнозаменяеми поради изискванията за сигурност на Touch ID. Освен това, въпреки че батерията изглежда идентична, тя също не може да бъде монтирана от единия на другия модел, заради разликата в конекторите към платката, а и заради факта, че това ще задейства предупреждението на компанията “not a genuine Apple battery”.

В крайна сметка iFixit възхвалява съвместимостта между стария и новия модел iPhone като полезна при евенутален ремонт, тъй като от своя страна тя намалява производствените отпадъци и улеснява замяната на части. Повече по въпроса можете да научите тук.