Изберете Страница

iFixit подробно описа кои части са заменими между iPhone 8 и iPhone SE 2nd Generation

След като подробно описа вътрешните прилики между новия iPhone SE 2nd Generation и iPhone 8, iFixit публикува и по-задълбочен преглед на това кои части можете да замените между двата модела.

Всъщност до сега подобна практика беше немислима между различните модели iPhone, но с появата на новия бюджетен телефон на компанията става ясно, че някои части, сред които дисплея, камерите и Taptic Engine могат да се монтират на него от iPhone 8.

Пълният списък включва камерите, поставката за SIM карта, Taptic Engine и дисплея, заедно с микрофона и сензора за близост, което ще излезе значително по-евтино, но трябва да отбележим, че по този начин ще изгубите True Tone функционалността. Home бутоните все още не са взаимнозаменяеми поради изискванията за сигурност на Touch ID. Освен това, въпреки че батерията изглежда идентична, тя също не може да бъде монтирана от единия на другия модел, заради разликата в конекторите към платката, а и заради факта, че това ще задейства предупреждението на компанията “not a genuine Apple battery”.

В крайна сметка iFixit възхвалява съвместимостта между стария и новия модел iPhone като полезна при евенутален ремонт, тъй като от своя страна тя намалява производствените отпадъци и улеснява замяната на части. Повече по въпроса можете да научите тук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This