Изберете страница

iFixit подробно описа кои части са заменими между iPhone 8 и iPhone SE 2nd Generation

След като подробно описа вътрешните прилики между новия iPhone SE 2nd Generation и iPhone 8, iFixit публикува и по-задълбочен преглед на това кои части можете да замените между двата модела.

Всъщност до сега подобна практика беше немислима между различните модели iPhone, но с появата на новия бюджетен телефон на компанията става ясно, че някои части, сред които дисплея, камерите и Taptic Engine могат да се монтират на него от iPhone 8.

Пълният списък включва камерите, поставката за SIM карта, Taptic Engine и дисплея, заедно с микрофона и сензора за близост, което ще излезе значително по-евтино, но трябва да отбележим, че по този начин ще изгубите True Tone функционалността. Home бутоните все още не са взаимнозаменяеми поради изискванията за сигурност на Touch ID. Освен това, въпреки че батерията изглежда идентична, тя също не може да бъде монтирана от единия на другия модел, заради разликата в конекторите към платката, а и заради факта, че това ще задейства предупреждението на компанията “not a genuine Apple battery”.

В крайна сметка iFixit възхвалява съвместимостта между стария и новия модел iPhone като полезна при евенутален ремонт, тъй като от своя страна тя намалява производствените отпадъци и улеснява замяната на части. Повече по въпроса можете да научите тук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This