Изберете Страница

iFixit подробно описа кои части са заменими между iPhone 8 и iPhone SE 2nd Generation

След като подробно описа вътрешните прилики между новия iPhone SE 2nd Generation и iPhone 8, iFixit публикува и по-задълбочен преглед на това кои части можете да замените между двата модела.

Всъщност до сега подобна практика беше немислима между различните модели iPhone, но с появата на новия бюджетен телефон на компанията става ясно, че някои части, сред които дисплея, камерите и Taptic Engine могат да се монтират на него от iPhone 8.

Пълният списък включва камерите, поставката за SIM карта, Taptic Engine и дисплея, заедно с микрофона и сензора за близост, което ще излезе значително по-евтино, но трябва да отбележим, че по този начин ще изгубите True Tone функционалността. Home бутоните все още не са взаимнозаменяеми поради изискванията за сигурност на Touch ID. Освен това, въпреки че батерията изглежда идентична, тя също не може да бъде монтирана от единия на другия модел, заради разликата в конекторите към платката, а и заради факта, че това ще задейства предупреждението на компанията “not a genuine Apple battery”.

В крайна сметка iFixit възхвалява съвместимостта между стария и новия модел iPhone като полезна при евенутален ремонт, тъй като от своя страна тя намалява производствените отпадъци и улеснява замяната на части. Повече по въпроса можете да научите тук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This