Интелигентният високоговорител на Apple ще получи няколко големи подобрения, става ясно от бета софтуер, изтекъл предварително. Френският сайт iGeneration твърди, че разполага с подробности за бета версията, предназначена за HomePod, която е базирана на iOS 12 beta, а в списъка функции ще се добавят поддръжка на обаждания и няколко таймера. По този начин, вместо да се налага да провеждате разговора от своя iPhone, вече ще можете да го приемете през HomePod, а смартфонът само ще осигурява само клетъчната връзка.

В бета версията е открито и още нещо, дребно, но съществено – много таймери. Така, подобно на говорителите на Google и Amazon, с HomePod ще можете да настройвате таймери за готварската печка, или друг интелигентен уред у дома. Останалите допълнения включват персонализирана версия на Find My iPhone, поддръжка на испански език и функцията fix WiFi, която ще помага на HomePod да се свърже с мрежата на iPhone, когато има несъответствие, вместо да се налага да го рестартирате за целта.

Разбира се няма гаранция, че тези подобрения ще се появят в официалната версия на софтуера, тъй като не веднъж сме виждали опции, които отпадат след бета тестовете, но все пак би било добре да разполагаме с тях.