Изберете Страница

HomePod стартира на 9 февруари

Вчера Apple най-сетне обяви датата на официалния старт на своя интелигентен високоговорител HomePod и това е 9 февруари, а предварителните поръчки започват още този петък – 26 януари. За съжаление обаче, първоначално HomePod ще е наличен само в три страни – САЩ, Великобритания и Австралия. Цените на трите пазара ще са съответно 349 долара, 319 лири и 499 долара. По-късно тази пролет, устройството ще достигне и до Франция и Германия, но за останалите държави все още няма обявени дати.

Компанията акцентира върху музикалните възможности на високоговорителя, който ще може да стриймва музика от Apple Music, но с помощта на Siri потребителите ще имат възможност да изпращат съобщения, да задават таймери, да пускат подкасти, да проверят прогнозата за времето, да контролират домашните аксесоари свързани с HomeKit и разбира се да извършват разговори, прехвърляйки ги от iPhone. Хубавата новина е, че HomePod няма да е ограничен до един потребител, а ще може да изпълнява командите на всички в домакинството, след първоначалните настройки.

Интелигентния високоговорител на Apple е оборудван с пространствена технология, разработена от компанията, за да осигури максимално добър звук във всяко помещение. Според Фил Шилър, HomePod е „магическо изживяване, което комбинира съвременни аудио технологии и високочестотни говорители, с целия каталог на Apple Music и интелигентността на Siri в един прост, но красив дизайн“.

Екипът на компанията е работил дълго, за да даде на Siri по-дълбоки музикални познания, а актуализация, която ще бъде пусната по-късно през годината, ще донесе и възможността на потребителите с повече от един HomePod да възпроизвеждат музика в различни помещения на домовете си, чрез протокола AirPlay 2.

HomePod е съвместим с iPhone 5s и по-новите модели, iPad Pro, iPad Air, iPad mini 2, или по-нови и шестото поколение iPod touch с iOS 11.2.5, която беше пусната официално снощи. Той е отговорът на залялите напоследък пазара устройства на Google и Amazon, но създаден по начин, присъщ само на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This