Изберете Страница

HomePod стартира на 9 февруари

Вчера Apple най-сетне обяви датата на официалния старт на своя интелигентен високоговорител HomePod и това е 9 февруари, а предварителните поръчки започват още този петък – 26 януари. За съжаление обаче, първоначално HomePod ще е наличен само в три страни – САЩ, Великобритания и Австралия. Цените на трите пазара ще са съответно 349 долара, 319 лири и 499 долара. По-късно тази пролет, устройството ще достигне и до Франция и Германия, но за останалите държави все още няма обявени дати.

Компанията акцентира върху музикалните възможности на високоговорителя, който ще може да стриймва музика от Apple Music, но с помощта на Siri потребителите ще имат възможност да изпращат съобщения, да задават таймери, да пускат подкасти, да проверят прогнозата за времето, да контролират домашните аксесоари свързани с HomeKit и разбира се да извършват разговори, прехвърляйки ги от iPhone. Хубавата новина е, че HomePod няма да е ограничен до един потребител, а ще може да изпълнява командите на всички в домакинството, след първоначалните настройки.

Интелигентния високоговорител на Apple е оборудван с пространствена технология, разработена от компанията, за да осигури максимално добър звук във всяко помещение. Според Фил Шилър, HomePod е „магическо изживяване, което комбинира съвременни аудио технологии и високочестотни говорители, с целия каталог на Apple Music и интелигентността на Siri в един прост, но красив дизайн“.

Екипът на компанията е работил дълго, за да даде на Siri по-дълбоки музикални познания, а актуализация, която ще бъде пусната по-късно през годината, ще донесе и възможността на потребителите с повече от един HomePod да възпроизвеждат музика в различни помещения на домовете си, чрез протокола AirPlay 2.

HomePod е съвместим с iPhone 5s и по-новите модели, iPad Pro, iPad Air, iPad mini 2, или по-нови и шестото поколение iPod touch с iOS 11.2.5, която беше пусната официално снощи. Той е отговорът на залялите напоследък пазара устройства на Google и Amazon, но създаден по начин, присъщ само на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар