През юни Apple направи това, което очакваха повечето анализатори – обяви предстоящото пускане на интелигентния си високоговорител HomePod, който пряко ще се конкурира с Echo на Amazon и Google Home. На официалното събитие акцентът беше поставен върху музикалните му способности, но сега, благодарение на информацията от специализиран разработчик, може би имаме възможността да хвърлим поглед върху една негова тайна функция, която гигантът все още не е обявил – дисплеят.

Стивън Троутън-Смит, разработчик на приложения, сподели откритието си, което включва рамка за управление на LED матричен дисплей в HomePod OS. Функционалните контроли „+“ и „-“ ясно сочат една светодиодна решетка с пълни RGB способности, която потенциално би могла да се използва за показване върху дисплей.

Основният часовник, текущата температура, или дори простите показания на времето, ще бъдат лесно изпълними в такава мрежа, особено ако е в състояние да ги покаже в пълен RGB цвят. Разбира се звучи малко странно Apple да не демонстрира подобно нещо по време на първоначалното представяне на HomePod, особено ако държи да грабне вниманието на аудиторията от разработчици и потенциални клиенти. Може би компанията е запазила тази любопитна функция в тайна, за да засили въздействието на високоговорителя при пускането му на пазара, или на път е негов наследник, чиято функционалност ще бъде много по-голяма. Всичко това ще стане ясно в края на годината, когато HomePod ще достигне до търговската мрежа.