Изберете Страница

“Hey Siri“ може би идва за iMac Pro

iMac Pro вероятно ще има процесор A10 Fusion, който ще работи със собствена версия на iOS , наречена BridgeOS, за да може да се справи с някои функции, като Hey Siri например.

Това стана ясно, след като добре познатите ни с разкритията си разработчици, Гилерме Рамбо и Стивън Троутън-Смит анализираха MacOS и откриха функционалността „Hey Siri” в кода.

Ако предполженията им са верни, изглежда ARM копроцесорът поема процеса на зареждане, сигурностт и Face Time камерата, а включването на A10 Fusion ще позволи на iMac Pro да приема гласовите команди Hey Siri, вместо да изисква кликване върху иконата на Siri или натискане на клавиш.

Това не означава непременно, че Siri ще разбира какво говорят потребителите, когато са вписани с един и същ акаунт в macOS, но може да значи, че те ще имат възможността бързо да превключват между своите акаунти и машината ще разпознава всеки един от тях. Не е ясно дали тази функционалност ще се нуждае от копроцесор като A10 Fusion, който да бъде добавен в машините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This