Изберете Страница

“Hey Siri“ може би идва за iMac Pro

iMac Pro вероятно ще има процесор A10 Fusion, който ще работи със собствена версия на iOS , наречена BridgeOS, за да може да се справи с някои функции, като Hey Siri например.

Това стана ясно, след като добре познатите ни с разкритията си разработчици, Гилерме Рамбо и Стивън Троутън-Смит анализираха MacOS и откриха функционалността „Hey Siri” в кода.

Ако предполженията им са верни, изглежда ARM копроцесорът поема процеса на зареждане, сигурностт и Face Time камерата, а включването на A10 Fusion ще позволи на iMac Pro да приема гласовите команди Hey Siri, вместо да изисква кликване върху иконата на Siri или натискане на клавиш.

Това не означава непременно, че Siri ще разбира какво говорят потребителите, когато са вписани с един и същ акаунт в macOS, но може да значи, че те ще имат възможността бързо да превключват между своите акаунти и машината ще разпознава всеки един от тях. Не е ясно дали тази функционалност ще се нуждае от копроцесор като A10 Fusion, който да бъде добавен в машините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This