Изберете страница

“Hey Siri“ може би идва за iMac Pro

iMac Pro вероятно ще има процесор A10 Fusion, който ще работи със собствена версия на iOS , наречена BridgeOS, за да може да се справи с някои функции, като Hey Siri например.

Това стана ясно, след като добре познатите ни с разкритията си разработчици, Гилерме Рамбо и Стивън Троутън-Смит анализираха MacOS и откриха функционалността „Hey Siri” в кода.

Ако предполженията им са верни, изглежда ARM копроцесорът поема процеса на зареждане, сигурностт и Face Time камерата, а включването на A10 Fusion ще позволи на iMac Pro да приема гласовите команди Hey Siri, вместо да изисква кликване върху иконата на Siri или натискане на клавиш.

Това не означава непременно, че Siri ще разбира какво говорят потребителите, когато са вписани с един и същ акаунт в macOS, но може да значи, че те ще имат възможността бързо да превключват между своите акаунти и машината ще разпознава всеки един от тях. Не е ясно дали тази функционалност ще се нуждае от копроцесор като A10 Fusion, който да бъде добавен в машините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This