Изберете Страница

Google Maps, Amazon и eBay спряха поддръжката на Apple Watch

Ако сте сред собствениците на Apple Watch и използвате тези приложения, може би сте забелязали, че интернет гигантите тихичко пропуснаха да добавят поддръжка за умния часовник на Apple в последните си актуализации.

Странно е, че в социалните мрежи почти няма реакиции по този повод, но тенденцията беше забелязана от AppleInsider, които отбелязват, че Google Maps е престанала да поддържа Apple Watch през последните седмици, а Amazon и eBay – в края на април. Някои други компании, като Target, също  пуснаха версии на своите приложения за iOS, без поддръжка на часовника, което ясно личи в AppStore, където на страницата на приложенията липсва надписа „Offers Apple Watch App for iPhone”.

Какво се случва всъщност?

В отговор на запитване от страна на AppleInsider, Google посочи, че Google Maps ще ще завърне на часовника в бъдеще, като не даде обяснение за причините за промяната. Нито една от другите компании не е направила официално изявление.

Възможно е новата версия на операционната система watchOS, която ще бъде представена на WWDC през юни да доведе до промени, обясняващи това решение, но липсата на коментари в интернет за това, че някои от най-големите онлайн компании напускат платформата сочи, че много малко потребители използват тези приложения на своите часовници и може би именно това е накарало компаниите да спрат поддръжката на часовника в новите версии на своите апликации.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This