Ако сте сред собствениците на Apple Watch и използвате тези приложения, може би сте забелязали, че интернет гигантите тихичко пропуснаха да добавят поддръжка за умния часовник на Apple в последните си актуализации.

Странно е, че в социалните мрежи почти няма реакиции по този повод, но тенденцията беше забелязана от AppleInsider, които отбелязват, че Google Maps е престанала да поддържа Apple Watch през последните седмици, а Amazon и eBay – в края на април. Някои други компании, като Target, също  пуснаха версии на своите приложения за iOS, без поддръжка на часовника, което ясно личи в AppStore, където на страницата на приложенията липсва надписа „Offers Apple Watch App for iPhone”.

Какво се случва всъщност?

В отговор на запитване от страна на AppleInsider, Google посочи, че Google Maps ще ще завърне на часовника в бъдеще, като не даде обяснение за причините за промяната. Нито една от другите компании не е направила официално изявление.

Възможно е новата версия на операционната система watchOS, която ще бъде представена на WWDC през юни да доведе до промени, обясняващи това решение, но липсата на коментари в интернет за това, че някои от най-големите онлайн компании напускат платформата сочи, че много малко потребители използват тези приложения на своите часовници и може би именно това е накарало компаниите да спрат поддръжката на часовника в новите версии на своите апликации.