Изберете Страница

Google се нуждае от цяла година, за да продаде толкова смартфони, колкото Apple продава за седмица

Последните ходове на Google доказват, че тя повече от всякога иска да бъде като Apple, да прави същоте качествени продукти и да създава хардуера за тях, както и да контролира софтуера и да подобри потребителското изживяване.

Телефоните от серията Pixel са истинското свидетелство за това и можем да очакваме компанията да ги подобри през следващите години, докато те заприличат на iPhone.

Pixel обаче не е масов търговски успех за Google поне към момента. Компанията се нуждае от цяла година, за да продаде толкова бройки, колкото Apple продава за седмица. Данните на IDC сочат, че продажбите на Pixel са се удвоили от миналата година до 3.9 милиона, но все пак са малка част от пазарния дял от 1.5 милиарда. Ако Apple е продала 77.3 милиона iPhone за празничното тримесечие на 2017 година, то това са по 849 450 бройки на ден, т.е. компанията има нужда от 4.6 дни, за да продаде 3.9 милиона iPhone, или толкова, колкото Google е реализирала за годината. Някои от вас може би ще кажат, че подобно сравнение не е справедливо, тъй като коледното тримесечие е най-силното през годината, но ако погледнем осреднените стойности, компанията е реализирала 215.79 милиона смартфони или средно 591 205 на ден и би имала нужда от 6.6 дни за да достигне 3.9 милиона.

Очаква се, че тази есен Google ще пусне на пазара Pixel 3 с дизайн на екрана, подобен на този на iPhone X, а следващата версия на Android ще поддържа този тип изрязани екрани. Ако тази стратегия проработи, данните на IDC за 2018 година може би ще са много по-обнадеждаващи за интернет гиганта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This