Изберете страница

Google се нуждае от цяла година, за да продаде толкова смартфони, колкото Apple продава за седмица

Последните ходове на Google доказват, че тя повече от всякога иска да бъде като Apple, да прави същоте качествени продукти и да създава хардуера за тях, както и да контролира софтуера и да подобри потребителското изживяване.

Телефоните от серията Pixel са истинското свидетелство за това и можем да очакваме компанията да ги подобри през следващите години, докато те заприличат на iPhone.

Pixel обаче не е масов търговски успех за Google поне към момента. Компанията се нуждае от цяла година, за да продаде толкова бройки, колкото Apple продава за седмица. Данните на IDC сочат, че продажбите на Pixel са се удвоили от миналата година до 3.9 милиона, но все пак са малка част от пазарния дял от 1.5 милиарда. Ако Apple е продала 77.3 милиона iPhone за празничното тримесечие на 2017 година, то това са по 849 450 бройки на ден, т.е. компанията има нужда от 4.6 дни, за да продаде 3.9 милиона iPhone, или толкова, колкото Google е реализирала за годината. Някои от вас може би ще кажат, че подобно сравнение не е справедливо, тъй като коледното тримесечие е най-силното през годината, но ако погледнем осреднените стойности, компанията е реализирала 215.79 милиона смартфони или средно 591 205 на ден и би имала нужда от 6.6 дни за да достигне 3.9 милиона.

Очаква се, че тази есен Google ще пусне на пазара Pixel 3 с дизайн на екрана, подобен на този на iPhone X, а следващата версия на Android ще поддържа този тип изрязани екрани. Ако тази стратегия проработи, данните на IDC за 2018 година може би ще са много по-обнадеждаващи за интернет гиганта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This