Изберете Страница

Google се нуждае от цяла година, за да продаде толкова смартфони, колкото Apple продава за седмица

Последните ходове на Google доказват, че тя повече от всякога иска да бъде като Apple, да прави същоте качествени продукти и да създава хардуера за тях, както и да контролира софтуера и да подобри потребителското изживяване.

Телефоните от серията Pixel са истинското свидетелство за това и можем да очакваме компанията да ги подобри през следващите години, докато те заприличат на iPhone.

Pixel обаче не е масов търговски успех за Google поне към момента. Компанията се нуждае от цяла година, за да продаде толкова бройки, колкото Apple продава за седмица. Данните на IDC сочат, че продажбите на Pixel са се удвоили от миналата година до 3.9 милиона, но все пак са малка част от пазарния дял от 1.5 милиарда. Ако Apple е продала 77.3 милиона iPhone за празничното тримесечие на 2017 година, то това са по 849 450 бройки на ден, т.е. компанията има нужда от 4.6 дни, за да продаде 3.9 милиона iPhone, или толкова, колкото Google е реализирала за годината. Някои от вас може би ще кажат, че подобно сравнение не е справедливо, тъй като коледното тримесечие е най-силното през годината, но ако погледнем осреднените стойности, компанията е реализирала 215.79 милиона смартфони или средно 591 205 на ден и би имала нужда от 6.6 дни за да достигне 3.9 милиона.

Очаква се, че тази есен Google ще пусне на пазара Pixel 3 с дизайн на екрана, подобен на този на iPhone X, а следващата версия на Android ще поддържа този тип изрязани екрани. Ако тази стратегия проработи, данните на IDC за 2018 година може би ще са много по-обнадеждаващи за интернет гиганта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This