Изберете страница

Google готви „убиец на MacBook” със специална версия на Android

Google вече рекламира своето официално събитие на 4 октомври, на което ще представи новите Pixel смартфони, но те няма да са единствената звезда там. Гигантът ще разкрие новата операционна система Andromeda, която представлява хибрид между Android и Chrome OS.

Всъщност това не е търговското наименование на новата OS, а по-скоро кодовото й име, но това не е най-важното. Тя символизира голямата промяна в Android стратегията на Google, позволяваща й да вземе най-доброто от двете системи и да реализира друг вид Android устройства, като например лаптопи и таблети. Според слуховете, първото такова устройство ще бъде лаптоп и то ще се появи следващото лято. Кодовото му име е Pixel 3, а самият проект се казва Bison.

“Bison ще бъде кулминацията на години работа на екипите на Google, които развиват Pixel, Android и Chrome OS.” пише Android Police

Устройството няма да се предлага на пазара като Chromebook и този проект не е част от текущите усилия на компанията да позволи инсталирането на Android приложения на Chrome машини.

С Andromeda Google иска да слее функциите на Chrome и Android, а Pixel 3 ще само по себе си ще е Android устройство.

Списъкът с характеристиките на лаптопа включва 12.3 инчов сензорен дисплей, Intel m3 или i5 процесор, 32 или 128 GB вградена памет, 8 или 16 GB оперативна памет, скенер за пръстови отпечатъци, UCB Type-C порт, 3.5 мм жак за слушалки, поддръжка на стилус, стерео говорители, 4 микрофона, клавиатура с подсветка, стъклен тракпад с Force Touch чувствителност и батерия, осигуряваща му 10 часа живот. Всичко това, наред с дебелината му от само 10 мм, го прави пряк конкурент на 12 инчовия MacBook, а според информацията до момента, цената му ще бъде само 799 долара.

Това звучи прекалено хубаво на хартия, но как ще се развие проектът Bison и дали този лаптоп ще излезе на пазара и ще се състезава с моделите на Apple, ще разберем едва догодина. Едно е ясно – всички се състезават с Apple!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This