Изберете Страница

Google готви „убиец на MacBook” със специална версия на Android

Google вече рекламира своето официално събитие на 4 октомври, на което ще представи новите Pixel смартфони, но те няма да са единствената звезда там. Гигантът ще разкрие новата операционна система Andromeda, която представлява хибрид между Android и Chrome OS.

Всъщност това не е търговското наименование на новата OS, а по-скоро кодовото й име, но това не е най-важното. Тя символизира голямата промяна в Android стратегията на Google, позволяваща й да вземе най-доброто от двете системи и да реализира друг вид Android устройства, като например лаптопи и таблети. Според слуховете, първото такова устройство ще бъде лаптоп и то ще се появи следващото лято. Кодовото му име е Pixel 3, а самият проект се казва Bison.

“Bison ще бъде кулминацията на години работа на екипите на Google, които развиват Pixel, Android и Chrome OS.” пише Android Police

Устройството няма да се предлага на пазара като Chromebook и този проект не е част от текущите усилия на компанията да позволи инсталирането на Android приложения на Chrome машини.

С Andromeda Google иска да слее функциите на Chrome и Android, а Pixel 3 ще само по себе си ще е Android устройство.

Списъкът с характеристиките на лаптопа включва 12.3 инчов сензорен дисплей, Intel m3 или i5 процесор, 32 или 128 GB вградена памет, 8 или 16 GB оперативна памет, скенер за пръстови отпечатъци, UCB Type-C порт, 3.5 мм жак за слушалки, поддръжка на стилус, стерео говорители, 4 микрофона, клавиатура с подсветка, стъклен тракпад с Force Touch чувствителност и батерия, осигуряваща му 10 часа живот. Всичко това, наред с дебелината му от само 10 мм, го прави пряк конкурент на 12 инчовия MacBook, а според информацията до момента, цената му ще бъде само 799 долара.

Това звучи прекалено хубаво на хартия, но как ще се развие проектът Bison и дали този лаптоп ще излезе на пазара и ще се състезава с моделите на Apple, ще разберем едва догодина. Едно е ясно – всички се състезават с Apple!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This