Изберете страница

Geekbench тестове на новия iPhone SE сочат производителност, равностойна на тази на iPhone 13

Въпреки първоначалното разочарование от остарелия вече дизайн на iPhone SE 3rd Generation, резултати от Geekbench тестове показват, че най-достъпният модел на Apple не отстъпва по производителност на iPhone 13. Това всъщност е логично, тъй като и двата модела разполагат с един и същ чип – A15 Bionic.

В едноядрените тестове устройството отбелязва резултат от 1695, като този на iPhone 13 e 1672, а при многоядрените тестове точките са съответно 4021 срещу 4481. Разликата е незначителна и реално няма да е видима за потребителите в реалния живот.

Потвърждавайки появилите се вчера слухове, Geekbench тестовете сочат още и това, че новият iPhone SE разполага с 4 GB RAM.

В сравнение с предишното поколение iPhone SE, Apple обещава до 1.2 пъти по-бърза графика и до 15 часа възпроизвеждане на видео, което е с 2 часа повече от това при iPhone SE 2020. Чипът A15 Bionic захранва и някои нови функции, като Photographic Styles, Smart HDR 4 и Live Text в iOS 15.

iPhone SE 3rd Generation идва със същия 4.7 инчов дизайн с хоум бутон и Tocuch ID, но вече има 5G възможности. Цената му обаче е малко по-висока – 429 долара. Бюджетното устройство вече може да бъде поръчано, а доставките ще стартират на 18 март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This