Изберете страница

Geekbench тестове на новия iPhone SE сочат производителност, равностойна на тази на iPhone 13

Въпреки първоначалното разочарование от остарелия вече дизайн на iPhone SE 3rd Generation, резултати от Geekbench тестове показват, че най-достъпният модел на Apple не отстъпва по производителност на iPhone 13. Това всъщност е логично, тъй като и двата модела разполагат с един и същ чип – A15 Bionic.

В едноядрените тестове устройството отбелязва резултат от 1695, като този на iPhone 13 e 1672, а при многоядрените тестове точките са съответно 4021 срещу 4481. Разликата е незначителна и реално няма да е видима за потребителите в реалния живот.

Потвърждавайки появилите се вчера слухове, Geekbench тестовете сочат още и това, че новият iPhone SE разполага с 4 GB RAM.

В сравнение с предишното поколение iPhone SE, Apple обещава до 1.2 пъти по-бърза графика и до 15 часа възпроизвеждане на видео, което е с 2 часа повече от това при iPhone SE 2020. Чипът A15 Bionic захранва и някои нови функции, като Photographic Styles, Smart HDR 4 и Live Text в iOS 15.

iPhone SE 3rd Generation идва със същия 4.7 инчов дизайн с хоум бутон и Tocuch ID, но вече има 5G възможности. Цената му обаче е малко по-висока – 429 долара. Бюджетното устройство вече може да бъде поръчано, а доставките ще стартират на 18 март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This