Изберете Страница

Geekbench тестове на новия iPhone SE сочат производителност, равностойна на тази на iPhone 13

Въпреки първоначалното разочарование от остарелия вече дизайн на iPhone SE 3rd Generation, резултати от Geekbench тестове показват, че най-достъпният модел на Apple не отстъпва по производителност на iPhone 13. Това всъщност е логично, тъй като и двата модела разполагат с един и същ чип – A15 Bionic.

В едноядрените тестове устройството отбелязва резултат от 1695, като този на iPhone 13 e 1672, а при многоядрените тестове точките са съответно 4021 срещу 4481. Разликата е незначителна и реално няма да е видима за потребителите в реалния живот.

Потвърждавайки появилите се вчера слухове, Geekbench тестовете сочат още и това, че новият iPhone SE разполага с 4 GB RAM.

В сравнение с предишното поколение iPhone SE, Apple обещава до 1.2 пъти по-бърза графика и до 15 часа възпроизвеждане на видео, което е с 2 часа повече от това при iPhone SE 2020. Чипът A15 Bionic захранва и някои нови функции, като Photographic Styles, Smart HDR 4 и Live Text в iOS 15.

iPhone SE 3rd Generation идва със същия 4.7 инчов дизайн с хоум бутон и Tocuch ID, но вече има 5G възможности. Цената му обаче е малко по-висока – 429 долара. Бюджетното устройство вече може да бъде поръчано, а доставките ще стартират на 18 март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This