Изберете Страница

Geekbench тестове на новия iPhone SE сочат производителност, равностойна на тази на iPhone 13

Въпреки първоначалното разочарование от остарелия вече дизайн на iPhone SE 3rd Generation, резултати от Geekbench тестове показват, че най-достъпният модел на Apple не отстъпва по производителност на iPhone 13. Това всъщност е логично, тъй като и двата модела разполагат с един и същ чип – A15 Bionic.

В едноядрените тестове устройството отбелязва резултат от 1695, като този на iPhone 13 e 1672, а при многоядрените тестове точките са съответно 4021 срещу 4481. Разликата е незначителна и реално няма да е видима за потребителите в реалния живот.

Потвърждавайки появилите се вчера слухове, Geekbench тестовете сочат още и това, че новият iPhone SE разполага с 4 GB RAM.

В сравнение с предишното поколение iPhone SE, Apple обещава до 1.2 пъти по-бърза графика и до 15 часа възпроизвеждане на видео, което е с 2 часа повече от това при iPhone SE 2020. Чипът A15 Bionic захранва и някои нови функции, като Photographic Styles, Smart HDR 4 и Live Text в iOS 15.

iPhone SE 3rd Generation идва със същия 4.7 инчов дизайн с хоум бутон и Tocuch ID, но вече има 5G възможности. Цената му обаче е малко по-висока – 429 долара. Бюджетното устройство вече може да бъде поръчано, а доставките ще стартират на 18 март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This