Изберете страница

Galaxy S8 и iPhone 8 може би няма да могат да бъдат закупени веднага след премиерата си

С приключването на Световния мобилен конгрес в Барселона стана ясно, че Galaxy S8 и iPhone 8 ще бъдат два от най-добрите смартфона тази година – нещо, което може би няма да учуди никой.

Samsung ще представи следващия си флагман в края на този месец и ще го пусне в продажба през април, а Apple ще покаже десетия си, юбилеен iPhone през септември, но нов доклад намеква, че недостигът на двата телефона по магазините е почти сигурен, поне в началото след дебюта им.

Оказва се, че доставчиците на компоненти не са в състояние да отговорят на голямато търсене на следващото поколение 10nm чипове, които се очаква да задвижват както Galaxy S8, така и iPhone 8. Юбилейният модел на Apple ще дойде с процесор А11, произведен от TSMC, а Galaxy S8 ще има 10 nm чип, доставен от Qualcomm (може би Snapdragon 835) и Exynos 8995, който е произведен от самата компания, но Digitimes твърди, позовавайки се на собствени източници по веригата за доставки, че резултатите от производството на този модел чипове не изглеждат никак обещаващи. Графиците са били преразгледани по отношение на Galaxy S8 и най-вероятната причина е производствени проблеми със Snapdragon 835, а количеството 10 nm чипове, произведено от TSMC е твърде малко, според същите източници, което неминуемо ще засегне Apple. Може би си спомняте, че преди няколко дни научихме, че компанията ще забави пускането на пазара на някои от новите си модели iPad Pro, което също може би е свързано с проблемните доставки на новите процесори.

Всъщност тези затруднения не касаят само двата гиганта. MediaTek също има проблеми с доставките на новия 10nm Helio X30, който се очаква да присъства в новите модели телефони през втората половина на тази година. В доклада се посочва, че скоростта на производство ще се увеличи през второто тримесечие, като новите чипове ще представляват 10% от общите доставки и можем само да се надяваме, че компаниите ще успеят да наваксат недостига и новите флагмани ще достигнат до своите фенове с минимално закъснение.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This