Изберете Страница

Galaxy S8 и iPhone 8 може би няма да могат да бъдат закупени веднага след премиерата си

С приключването на Световния мобилен конгрес в Барселона стана ясно, че Galaxy S8 и iPhone 8 ще бъдат два от най-добрите смартфона тази година – нещо, което може би няма да учуди никой.

Samsung ще представи следващия си флагман в края на този месец и ще го пусне в продажба през април, а Apple ще покаже десетия си, юбилеен iPhone през септември, но нов доклад намеква, че недостигът на двата телефона по магазините е почти сигурен, поне в началото след дебюта им.

Оказва се, че доставчиците на компоненти не са в състояние да отговорят на голямато търсене на следващото поколение 10nm чипове, които се очаква да задвижват както Galaxy S8, така и iPhone 8. Юбилейният модел на Apple ще дойде с процесор А11, произведен от TSMC, а Galaxy S8 ще има 10 nm чип, доставен от Qualcomm (може би Snapdragon 835) и Exynos 8995, който е произведен от самата компания, но Digitimes твърди, позовавайки се на собствени източници по веригата за доставки, че резултатите от производството на този модел чипове не изглеждат никак обещаващи. Графиците са били преразгледани по отношение на Galaxy S8 и най-вероятната причина е производствени проблеми със Snapdragon 835, а количеството 10 nm чипове, произведено от TSMC е твърде малко, според същите източници, което неминуемо ще засегне Apple. Може би си спомняте, че преди няколко дни научихме, че компанията ще забави пускането на пазара на някои от новите си модели iPad Pro, което също може би е свързано с проблемните доставки на новите процесори.

Всъщност тези затруднения не касаят само двата гиганта. MediaTek също има проблеми с доставките на новия 10nm Helio X30, който се очаква да присъства в новите модели телефони през втората половина на тази година. В доклада се посочва, че скоростта на производство ще се увеличи през второто тримесечие, като новите чипове ще представляват 10% от общите доставки и можем само да се надяваме, че компаниите ще успеят да наваксат недостига и новите флагмани ще достигнат до своите фенове с минимално закъснение.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This