Изберете страница

Foxconn вече произвежда модули за безжично зареждане за бъдещия iPhone 8

Както вече знаете, следващата година емблематичният смартфон на Apple празнува своя десети рожден ден и по този случай компанията подготвя неговия основен редизайн, като ще прескочи поредния номер 7s и най-вероятно устройството ще се нарича iPhone 8. Наред с промените във външния вид, iPhone 8 разбира се ще дойде и с много нови функции.

Въпреки, че до премиерата на юбилейния десети модел iPhone има почти година, слуховете за него вече буквално заливат интернет пространството. Според Nikkei Asian, през 2017 година ще видим не два, а цели три модела iPhone, с 4.7, 5 и 5.5 инчови дисплеи, стъклен корпус и метална рамка, а хоум бутонът вече ще е вграден под дисплея, заедно със сензора за пръстови отпечатъци. Има една функция обаче, която феновете очакват с нетърпение и това е възможността за безжично зареждане и нов доклад на Nikkei твърди, че тя ще стане факт през 2017 година, а производството на необходимите модули във Foxconn вече е започнало.

Още през януари се появи информация, че компанията работи върху Extended wireless charging, което превъзхожда съществуващите варианти за безжично зареждане с липсата на изискване устройството да бъде близо до подложката за зареждане. Малко по-късно се появиха спекулации, че Apple работи с Energous, компанията, която всъщност стои зад Watt Up, по технология, използваща за зареждане вълни с дължина до 4,5 метра. След това гигантът нае и други инженери с опит в безжичното зареждане и регистрира редица патенти в областта. Според днешната информация, необходимите модули вече се произвеждат в заводите на Foxconn, което означава, че поне един от трите бъдещи моздела, ще бъде оборудван с така чаканата от потребителите функция.

Всъщност поради редица технологични ограничения, предположенията са, че най-много промени ще има в 5.5 инчовия модел iPhone 8, който освен, че ще притежава извит OLED дисплей, най-вероятно произведен от Sharp, ще дойде и с тази така чакана опция за зареждане. Двата по-малки модела най-вероятно ще продължат да използват познатите ни LTPS дисплеи и, ако доставчиците на компоненти не успеят да се справят с големите поръчки, може би ще бъдат и с алуминиев заден капак, вместо стъклен такъв.

Разбира се няма как да знаем, дали всичко това ще се случи и пред какви пречки ще се изправи Apple при производството на своя iPhone 8, но можем да бъдем сигурни, чи компанията най-сетне ще изостави до болка омръзналият ни дизайн, който използва вече три години и ще ни изненада с нещо наистина ново и интересно. За сега обаче, можем само да се радваме на iPhone 7, който тепърва смело превзема пазара и да чакаме с нетърпение повече информация за неговия наследник догодина.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This