Изберете страница

Foxconn вече произвежда модули за безжично зареждане за бъдещия iPhone 8

Както вече знаете, следващата година емблематичният смартфон на Apple празнува своя десети рожден ден и по този случай компанията подготвя неговия основен редизайн, като ще прескочи поредния номер 7s и най-вероятно устройството ще се нарича iPhone 8. Наред с промените във външния вид, iPhone 8 разбира се ще дойде и с много нови функции.

Въпреки, че до премиерата на юбилейния десети модел iPhone има почти година, слуховете за него вече буквално заливат интернет пространството. Според Nikkei Asian, през 2017 година ще видим не два, а цели три модела iPhone, с 4.7, 5 и 5.5 инчови дисплеи, стъклен корпус и метална рамка, а хоум бутонът вече ще е вграден под дисплея, заедно със сензора за пръстови отпечатъци. Има една функция обаче, която феновете очакват с нетърпение и това е възможността за безжично зареждане и нов доклад на Nikkei твърди, че тя ще стане факт през 2017 година, а производството на необходимите модули във Foxconn вече е започнало.

Още през януари се появи информация, че компанията работи върху Extended wireless charging, което превъзхожда съществуващите варианти за безжично зареждане с липсата на изискване устройството да бъде близо до подложката за зареждане. Малко по-късно се появиха спекулации, че Apple работи с Energous, компанията, която всъщност стои зад Watt Up, по технология, използваща за зареждане вълни с дължина до 4,5 метра. След това гигантът нае и други инженери с опит в безжичното зареждане и регистрира редица патенти в областта. Според днешната информация, необходимите модули вече се произвеждат в заводите на Foxconn, което означава, че поне един от трите бъдещи моздела, ще бъде оборудван с така чаканата от потребителите функция.

Всъщност поради редица технологични ограничения, предположенията са, че най-много промени ще има в 5.5 инчовия модел iPhone 8, който освен, че ще притежава извит OLED дисплей, най-вероятно произведен от Sharp, ще дойде и с тази така чакана опция за зареждане. Двата по-малки модела най-вероятно ще продължат да използват познатите ни LTPS дисплеи и, ако доставчиците на компоненти не успеят да се справят с големите поръчки, може би ще бъдат и с алуминиев заден капак, вместо стъклен такъв.

Разбира се няма как да знаем, дали всичко това ще се случи и пред какви пречки ще се изправи Apple при производството на своя iPhone 8, но можем да бъдем сигурни, чи компанията най-сетне ще изостави до болка омръзналият ни дизайн, който използва вече три години и ще ни изненада с нещо наистина ново и интересно. За сега обаче, можем само да се радваме на iPhone 7, който тепърва смело превзема пазара и да чакаме с нетърпение повече информация за неговия наследник догодина.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This