Изберете страница

FDA одобри медицинската каишка Kardia Band EKG за Apple Watch

Компанията за медицински аксесоари за смартфони, AliveCor получи тази седмица одобрението на FDA за своята EKG Kardia Band – първият подобен аксесоар за Apple Watch, който вече е наличен в Европа от няколко месеца, но разрешението означава, че ще може да се продава и в САЩ.

Kardia Band има интегриран метален сензор, който му позволява да комуникира с приложението на компанията, за да отчита EKG и да открива нарушения в сърдечния ритам и т.нар. предсърдно мъждене, подобно на вече съществуващото устройство KardiaMobile на AliveCor. KardiaMobile обаче се прикрепя на гърба на iPhone и изисква потребителите да го държат с две ръце в продължение на 30 секунди, за да регистрира ритъма на сърцето, докато Kardia Band е съвсем нормална каишка за часовника на външен вид и дискретно ще измерва параметрите в реално време, където и да се намирате.

Потребителите трябва само да изтеглят приложението Kardia, съвместимо с Apple Watch и да поставят палеца си върху сензора за 30 секунди, за да може да бъде извършен анализа. Записите се съхраняват в приложението на телефона и могат да бъдат изпратени на лекар и да послужат за откриване на сърцебиене или задух, които биха могли да са признак за проблеми със сърцето. Приложеинето се свързва и с Health на Apple, така че потребителите могат да интегрират своите EKG показания в него, за по-изчерпателна информация на цялостното им здраве.

AliveCor е въвела и една нова функция, наречена SmartRhythm, която използва невронната мрежа, за да анализира данните за сърдечната дейност и може да установи потенциално ненормален ритъм, използвайки сензора на Kardia Band или KardiaMobile EKG.

Полезнат каишка струва 199 долара и може да бъде поръчана директно от страницата на компанията, или от Amazon, а абонаментът за Premium услугата на AliveCor е 99 долара годишно, като осигурява достъп до всички налични функции след 30 дневния пробен период.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This