Изберете Страница

FDA одобри медицинската каишка Kardia Band EKG за Apple Watch

Компанията за медицински аксесоари за смартфони, AliveCor получи тази седмица одобрението на FDA за своята EKG Kardia Band – първият подобен аксесоар за Apple Watch, който вече е наличен в Европа от няколко месеца, но разрешението означава, че ще може да се продава и в САЩ.

Kardia Band има интегриран метален сензор, който му позволява да комуникира с приложението на компанията, за да отчита EKG и да открива нарушения в сърдечния ритам и т.нар. предсърдно мъждене, подобно на вече съществуващото устройство KardiaMobile на AliveCor. KardiaMobile обаче се прикрепя на гърба на iPhone и изисква потребителите да го държат с две ръце в продължение на 30 секунди, за да регистрира ритъма на сърцето, докато Kardia Band е съвсем нормална каишка за часовника на външен вид и дискретно ще измерва параметрите в реално време, където и да се намирате.

Потребителите трябва само да изтеглят приложението Kardia, съвместимо с Apple Watch и да поставят палеца си върху сензора за 30 секунди, за да може да бъде извършен анализа. Записите се съхраняват в приложението на телефона и могат да бъдат изпратени на лекар и да послужат за откриване на сърцебиене или задух, които биха могли да са признак за проблеми със сърцето. Приложеинето се свързва и с Health на Apple, така че потребителите могат да интегрират своите EKG показания в него, за по-изчерпателна информация на цялостното им здраве.

AliveCor е въвела и една нова функция, наречена SmartRhythm, която използва невронната мрежа, за да анализира данните за сърдечната дейност и може да установи потенциално ненормален ритъм, използвайки сензора на Kardia Band или KardiaMobile EKG.

Полезнат каишка струва 199 долара и може да бъде поръчана директно от страницата на компанията, или от Amazon, а абонаментът за Premium услугата на AliveCor е 99 долара годишно, като осигурява достъп до всички налични функции след 30 дневния пробен период.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This