Изберете Страница

FDA одобри медицинската каишка Kardia Band EKG за Apple Watch

Компанията за медицински аксесоари за смартфони, AliveCor получи тази седмица одобрението на FDA за своята EKG Kardia Band – първият подобен аксесоар за Apple Watch, който вече е наличен в Европа от няколко месеца, но разрешението означава, че ще може да се продава и в САЩ.

Kardia Band има интегриран метален сензор, който му позволява да комуникира с приложението на компанията, за да отчита EKG и да открива нарушения в сърдечния ритам и т.нар. предсърдно мъждене, подобно на вече съществуващото устройство KardiaMobile на AliveCor. KardiaMobile обаче се прикрепя на гърба на iPhone и изисква потребителите да го държат с две ръце в продължение на 30 секунди, за да регистрира ритъма на сърцето, докато Kardia Band е съвсем нормална каишка за часовника на външен вид и дискретно ще измерва параметрите в реално време, където и да се намирате.

Потребителите трябва само да изтеглят приложението Kardia, съвместимо с Apple Watch и да поставят палеца си върху сензора за 30 секунди, за да може да бъде извършен анализа. Записите се съхраняват в приложението на телефона и могат да бъдат изпратени на лекар и да послужат за откриване на сърцебиене или задух, които биха могли да са признак за проблеми със сърцето. Приложеинето се свързва и с Health на Apple, така че потребителите могат да интегрират своите EKG показания в него, за по-изчерпателна информация на цялостното им здраве.

AliveCor е въвела и една нова функция, наречена SmartRhythm, която използва невронната мрежа, за да анализира данните за сърдечната дейност и може да установи потенциално ненормален ритъм, използвайки сензора на Kardia Band или KardiaMobile EKG.

Полезнат каишка струва 199 долара и може да бъде поръчана директно от страницата на компанията, или от Amazon, а абонаментът за Premium услугата на AliveCor е 99 долара годишно, като осигурява достъп до всички налични функции след 30 дневния пробен период.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This