Изберете Страница

FDA одобри медицинската каишка Kardia Band EKG за Apple Watch

Компанията за медицински аксесоари за смартфони, AliveCor получи тази седмица одобрението на FDA за своята EKG Kardia Band – първият подобен аксесоар за Apple Watch, който вече е наличен в Европа от няколко месеца, но разрешението означава, че ще може да се продава и в САЩ.

Kardia Band има интегриран метален сензор, който му позволява да комуникира с приложението на компанията, за да отчита EKG и да открива нарушения в сърдечния ритам и т.нар. предсърдно мъждене, подобно на вече съществуващото устройство KardiaMobile на AliveCor. KardiaMobile обаче се прикрепя на гърба на iPhone и изисква потребителите да го държат с две ръце в продължение на 30 секунди, за да регистрира ритъма на сърцето, докато Kardia Band е съвсем нормална каишка за часовника на външен вид и дискретно ще измерва параметрите в реално време, където и да се намирате.

Потребителите трябва само да изтеглят приложението Kardia, съвместимо с Apple Watch и да поставят палеца си върху сензора за 30 секунди, за да може да бъде извършен анализа. Записите се съхраняват в приложението на телефона и могат да бъдат изпратени на лекар и да послужат за откриване на сърцебиене или задух, които биха могли да са признак за проблеми със сърцето. Приложеинето се свързва и с Health на Apple, така че потребителите могат да интегрират своите EKG показания в него, за по-изчерпателна информация на цялостното им здраве.

AliveCor е въвела и една нова функция, наречена SmartRhythm, която използва невронната мрежа, за да анализира данните за сърдечната дейност и може да установи потенциално ненормален ритъм, използвайки сензора на Kardia Band или KardiaMobile EKG.

Полезнат каишка струва 199 долара и може да бъде поръчана директно от страницата на компанията, или от Amazon, а абонаментът за Premium услугата на AliveCor е 99 долара годишно, като осигурява достъп до всички налични функции след 30 дневния пробен период.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This