Изберете страница

FCC поиска от Apple да активира FM радиото в iPhone 8

Ако искате да използвате FM радио на телефона си, се нуждаете от две неща приемник и антена, като за второто обикновено се използват слушалките, включенr в 3.5 мм жак, тъй като размерът на антената нужна за целта е значително по-голям от този на самия телефон. Както всички знаем обаче, iPhone 7 и iPhone 8 нямат стандартния 3.5 мм жак за слушалки. Имат ли нужния чип – приемник?

Председателят на Федералната комисия по комуникациите, Ажит Пай смята, че телефоните на Apple притежават необходимия хардеур и поиска от компанията да го включи, в светлината на последните кирзисни събития след поредицата урагани, преминали през страната. Причината е, че когато безжичните мрежи не работят по време на природно бедствие, смартфони с активирани FM чипове могат да позволят на хората да получават жизненоважна информация.

В своето официално изявление Apple отговори:

„Ние се грижим за безопасността на нашите потребители, особено по време на криза и затова сме създали модерни решения за безопасност в нашите продукти. Те могат да набират бързо аварийните номера и имат достъп до медицинска информация директно на заключения екран, позволили сме и правителствени съобщения, като предупреждения за опасно времет и аварийни сигнали. Моделите iPhone 7 и iPhone 8 обаче, не разполагат с FM радио чипове, нямат антени, които поддържат FM сигнали и е невъзможно да бъде активирано FM приемане чрез тях. Те не притежават дори 3.5 м мжак, в който да бъдат включени слушалки, вместо антена. Ако устройствата разполагаха с FM радио, което да може да се активира, щеше да се наложи то да премине през серия тестове за смущения с другите радио чипове в телефоните“.

Компанията не спомена нищо за по-старите модели iPhone, но Аджит Пай сподели, че не е привърженик на идеята законът да принуждава компаниите да правят промени по устройствата си, така че това едва ли ще се случи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This