Изберете страница

FCC поиска от Apple да активира FM радиото в iPhone 8

Ако искате да използвате FM радио на телефона си, се нуждаете от две неща приемник и антена, като за второто обикновено се използват слушалките, включенr в 3.5 мм жак, тъй като размерът на антената нужна за целта е значително по-голям от този на самия телефон. Както всички знаем обаче, iPhone 7 и iPhone 8 нямат стандартния 3.5 мм жак за слушалки. Имат ли нужния чип – приемник?

Председателят на Федералната комисия по комуникациите, Ажит Пай смята, че телефоните на Apple притежават необходимия хардеур и поиска от компанията да го включи, в светлината на последните кирзисни събития след поредицата урагани, преминали през страната. Причината е, че когато безжичните мрежи не работят по време на природно бедствие, смартфони с активирани FM чипове могат да позволят на хората да получават жизненоважна информация.

В своето официално изявление Apple отговори:

„Ние се грижим за безопасността на нашите потребители, особено по време на криза и затова сме създали модерни решения за безопасност в нашите продукти. Те могат да набират бързо аварийните номера и имат достъп до медицинска информация директно на заключения екран, позволили сме и правителствени съобщения, като предупреждения за опасно времет и аварийни сигнали. Моделите iPhone 7 и iPhone 8 обаче, не разполагат с FM радио чипове, нямат антени, които поддържат FM сигнали и е невъзможно да бъде активирано FM приемане чрез тях. Те не притежават дори 3.5 м мжак, в който да бъдат включени слушалки, вместо антена. Ако устройствата разполагаха с FM радио, което да може да се активира, щеше да се наложи то да премине през серия тестове за смущения с другите радио чипове в телефоните“.

Компанията не спомена нищо за по-старите модели iPhone, но Аджит Пай сподели, че не е привърженик на идеята законът да принуждава компаниите да правят промени по устройствата си, така че това едва ли ще се случи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This