Изберете Страница

Facebook тества нова функция, която превръща снимките ви в картини

Facebook вече тества нова функция, която ще превърне снимките и видеото на живо в произведения на изкуството. На пръв поглед тези ефекти са много подобни на предлаганите от приложението Prisma, което стана популярно през последните месеци, но всъщност са резултат на едно от най-значимите подобрения на компанията, което прави възможно да се използва силата на изкуствения интелект в приложението.

За момента, тестовата версия е налична само в Ирландия, но Facebook планира да я направи достъпна за потребителите съвсем скоро. Името й е Style Transfer и тя се отличава от останалите приложения за фото и видео обработка с това, че ефектите са достъпни в реално време. Използваното машинно обучение, известно още като невронна мража, придава на кадрите вид на произведения на изкуството от известни художници. Работата на невронната мрежа в реално време изисква много ресурси, затова и конкурентното приложение Prisma се нуждае от няколко секунди за обработка на кадрите и прилагане на филтрите.

Главният технологичен директор на Facebook, Майк Шропфър отбелязва, че Style Transfer е само „върха на айсберга“, спрямо възможностите на технологията, наречена Cafe2 Go, която стои зад тази функция, и която ще позволи на повече приложения, работещи с невронната мрежа да бъдат реализирани в близко бъдеще.

„ Ние можем да създадем базирани на жестове приложения, които ще разпознават изражението на лицето ви, когато стоите пред компютъра и ще прилагат подходящите за случая филтри“ пише Шропфър в своя блог.

И до колкото това е все още само теория, то тя ни предлага един интересен поглед върху това, как Facebook може да използва изкуствения интелект, за да превърне споделянето в нещо съвсем различно.

Безспорно социалната мрежа се развива бързо и неумолимо гони своите конкуренти, а докъде може да стигне тази надпревара, ще покаже само бъдещето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This