Клип на Phone Repair Guru сочи, че въпреки по-лесната замяна на някои компоненти на екрана при iPhone 13, извършването на такъв ремонт в неоторизиран сервиз ще ви коства загубата на Face ID.

В клипа се вижда, че когато смените микрофона на iPhone 13, сензора за околна светлина и сензора за близост, всичко работи според очакванията, но когато замените самия екран с нов, телефонът ви уведомява, че дисплеят не е оригинален и ще изгубите поддръжката на Face ID:

Phone Repair Guru обяснява, че има някои заобикалящи решения като прехвърляне на някои чипове на новия екран, но повечето сервизи няма да го направят, защото е твърде сложно.

Всъщност Apple вече е изправена пред множество противоречия по отношение на закона за правото на ремонт и това само ще затрудни новите собственици на iPhone 13 да поправят своите устройства на друго място, вместо в сервиз на компанията. Ще трябва да изчакаме, за да видим дали гигантът ще актуализира политиката си в тази насока, за да улесни центровете за ремонт на трети страни да заменят екраните на iPhone, или просто ще трябва да внимаваме повече с новите си телефони.