Изберете Страница

Face ID ще спре да работи, ако замените екрана на iPhone 13 в неоторозиран сервиз

Клип на Phone Repair Guru сочи, че въпреки по-лесната замяна на някои компоненти на екрана при iPhone 13, извършването на такъв ремонт в неоторизиран сервиз ще ви коства загубата на Face ID.

В клипа се вижда, че когато смените микрофона на iPhone 13, сензора за околна светлина и сензора за близост, всичко работи според очакванията, но когато замените самия екран с нов, телефонът ви уведомява, че дисплеят не е оригинален и ще изгубите поддръжката на Face ID:

Phone Repair Guru обяснява, че има някои заобикалящи решения като прехвърляне на някои чипове на новия екран, но повечето сервизи няма да го направят, защото е твърде сложно.

Всъщност Apple вече е изправена пред множество противоречия по отношение на закона за правото на ремонт и това само ще затрудни новите собственици на iPhone 13 да поправят своите устройства на друго място, вместо в сервиз на компанията. Ще трябва да изчакаме, за да видим дали гигантът ще актуализира политиката си в тази насока, за да улесни центровете за ремонт на трети страни да заменят екраните на iPhone, или просто ще трябва да внимаваме повече с новите си телефони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар