Изберете Страница

Face ID ще спре да работи, ако замените екрана на iPhone 13 в неоторозиран сервиз

Клип на Phone Repair Guru сочи, че въпреки по-лесната замяна на някои компоненти на екрана при iPhone 13, извършването на такъв ремонт в неоторизиран сервиз ще ви коства загубата на Face ID.

В клипа се вижда, че когато смените микрофона на iPhone 13, сензора за околна светлина и сензора за близост, всичко работи според очакванията, но когато замените самия екран с нов, телефонът ви уведомява, че дисплеят не е оригинален и ще изгубите поддръжката на Face ID:

Phone Repair Guru обяснява, че има някои заобикалящи решения като прехвърляне на някои чипове на новия екран, но повечето сервизи няма да го направят, защото е твърде сложно.

Всъщност Apple вече е изправена пред множество противоречия по отношение на закона за правото на ремонт и това само ще затрудни новите собственици на iPhone 13 да поправят своите устройства на друго място, вместо в сервиз на компанията. Ще трябва да изчакаме, за да видим дали гигантът ще актуализира политиката си в тази насока, за да улесни центровете за ремонт на трети страни да заменят екраните на iPhone, или просто ще трябва да внимаваме повече с новите си телефони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This