Изберете Страница

Face ID ще спре да работи, ако замените екрана на iPhone 13 в неоторозиран сервиз

Клип на Phone Repair Guru сочи, че въпреки по-лесната замяна на някои компоненти на екрана при iPhone 13, извършването на такъв ремонт в неоторизиран сервиз ще ви коства загубата на Face ID.

В клипа се вижда, че когато смените микрофона на iPhone 13, сензора за околна светлина и сензора за близост, всичко работи според очакванията, но когато замените самия екран с нов, телефонът ви уведомява, че дисплеят не е оригинален и ще изгубите поддръжката на Face ID:

Phone Repair Guru обяснява, че има някои заобикалящи решения като прехвърляне на някои чипове на новия екран, но повечето сервизи няма да го направят, защото е твърде сложно.

Всъщност Apple вече е изправена пред множество противоречия по отношение на закона за правото на ремонт и това само ще затрудни новите собственици на iPhone 13 да поправят своите устройства на друго място, вместо в сервиз на компанията. Ще трябва да изчакаме, за да видим дали гигантът ще актуализира политиката си в тази насока, за да улесни центровете за ремонт на трети страни да заменят екраните на iPhone, или просто ще трябва да внимаваме повече с новите си телефони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This