Изберете страница

Face ID ще спре да работи, ако замените екрана на iPhone 13 в неоторозиран сервиз

Клип на Phone Repair Guru сочи, че въпреки по-лесната замяна на някои компоненти на екрана при iPhone 13, извършването на такъв ремонт в неоторизиран сервиз ще ви коства загубата на Face ID.

В клипа се вижда, че когато смените микрофона на iPhone 13, сензора за околна светлина и сензора за близост, всичко работи според очакванията, но когато замените самия екран с нов, телефонът ви уведомява, че дисплеят не е оригинален и ще изгубите поддръжката на Face ID:

Phone Repair Guru обяснява, че има някои заобикалящи решения като прехвърляне на някои чипове на новия екран, но повечето сервизи няма да го направят, защото е твърде сложно.

Всъщност Apple вече е изправена пред множество противоречия по отношение на закона за правото на ремонт и това само ще затрудни новите собственици на iPhone 13 да поправят своите устройства на друго място, вместо в сервиз на компанията. Ще трябва да изчакаме, за да видим дали гигантът ще актуализира политиката си в тази насока, за да улесни центровете за ремонт на трети страни да заменят екраните на iPhone, или просто ще трябва да внимаваме повече с новите си телефони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This