Изберете страница

Face ID на iPhone X просто работи

Всички си спомняте как когато Крейг Федериги се опита да демонстрира новата функция за идентификация на iPhone X по време на специалното събитие миналата седмица, тя не проработи, както беше планирано. iPhone X не се отключи от първия път и Федериги продължи презентацията с резервното устройство. Според Apple грешката е настъпила в следствие на факта, че множество служители са пипали телефона преди това, а Face ID се е опитвала да разпознае лицето на Крейг и след натрупване на грешки, телефонът по протокол поискал парола за отключване.

Всъщност това е много правдоподобно обяснение, но е съвсем естествено мнозина от вас да се зачудят, дали лицевото разпознаване наистина е по-добрата алтернатива на Touch ID, която трябва да отбележим, стана невероятно бърза и надеждна през последните няколко години.

Тези песимисти, може би ще намерят отговор на въпросите си в неотдавнашното интервю с Крейг Федериги, по време на The Talk Show на Джон Грубер, където той отбеляза, че Face ID е „чудотворна“ и „просто работи“. Другият интересен факт, който той спомена е, че когато потребителят се наведе напред, за да отключи телефона си, процесът вече ще е приключил, докато завържи движението. С други думи системата е толкова бърза и безпроблемна, че няма да усетите как работи. Нещо повече, Федериги сподели, че е нетърпелив потребителите да изпробват технологията.

Честно казано, всички ние просто броим дните, до момента, в който iPhone X ще се появи на пазара и реалните му ревюта ще станат факт. Тук обаче трябва да отбележим, че има опасност той да остане недостъпен до началото на следващата година, според прогнозата на анализатора Минг-Чи Куо, който отбелязва в най-новите си бележки до инвеститорите, че компанията има затруднения с количеството OLED панели, предизвикани от по-сложната технология, по която се произвеждат и ще успее да отговори на голямото търсене ан пазара едва към средата на следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This