Изберете Страница

Face ID на iPhone X просто работи

Всички си спомняте как когато Крейг Федериги се опита да демонстрира новата функция за идентификация на iPhone X по време на специалното събитие миналата седмица, тя не проработи, както беше планирано. iPhone X не се отключи от първия път и Федериги продължи презентацията с резервното устройство. Според Apple грешката е настъпила в следствие на факта, че множество служители са пипали телефона преди това, а Face ID се е опитвала да разпознае лицето на Крейг и след натрупване на грешки, телефонът по протокол поискал парола за отключване.

Всъщност това е много правдоподобно обяснение, но е съвсем естествено мнозина от вас да се зачудят, дали лицевото разпознаване наистина е по-добрата алтернатива на Touch ID, която трябва да отбележим, стана невероятно бърза и надеждна през последните няколко години.

Тези песимисти, може би ще намерят отговор на въпросите си в неотдавнашното интервю с Крейг Федериги, по време на The Talk Show на Джон Грубер, където той отбеляза, че Face ID е „чудотворна“ и „просто работи“. Другият интересен факт, който той спомена е, че когато потребителят се наведе напред, за да отключи телефона си, процесът вече ще е приключил, докато завържи движението. С други думи системата е толкова бърза и безпроблемна, че няма да усетите как работи. Нещо повече, Федериги сподели, че е нетърпелив потребителите да изпробват технологията.

Честно казано, всички ние просто броим дните, до момента, в който iPhone X ще се появи на пазара и реалните му ревюта ще станат факт. Тук обаче трябва да отбележим, че има опасност той да остане недостъпен до началото на следващата година, според прогнозата на анализатора Минг-Чи Куо, който отбелязва в най-новите си бележки до инвеститорите, че компанията има затруднения с количеството OLED панели, предизвикани от по-сложната технология, по която се произвеждат и ще успее да отговори на голямото търсене ан пазара едва към средата на следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This