Изберете Страница

Face ID на iPhone X просто работи

Всички си спомняте как когато Крейг Федериги се опита да демонстрира новата функция за идентификация на iPhone X по време на специалното събитие миналата седмица, тя не проработи, както беше планирано. iPhone X не се отключи от първия път и Федериги продължи презентацията с резервното устройство. Според Apple грешката е настъпила в следствие на факта, че множество служители са пипали телефона преди това, а Face ID се е опитвала да разпознае лицето на Крейг и след натрупване на грешки, телефонът по протокол поискал парола за отключване.

Всъщност това е много правдоподобно обяснение, но е съвсем естествено мнозина от вас да се зачудят, дали лицевото разпознаване наистина е по-добрата алтернатива на Touch ID, която трябва да отбележим, стана невероятно бърза и надеждна през последните няколко години.

Тези песимисти, може би ще намерят отговор на въпросите си в неотдавнашното интервю с Крейг Федериги, по време на The Talk Show на Джон Грубер, където той отбеляза, че Face ID е „чудотворна“ и „просто работи“. Другият интересен факт, който той спомена е, че когато потребителят се наведе напред, за да отключи телефона си, процесът вече ще е приключил, докато завържи движението. С други думи системата е толкова бърза и безпроблемна, че няма да усетите как работи. Нещо повече, Федериги сподели, че е нетърпелив потребителите да изпробват технологията.

Честно казано, всички ние просто броим дните, до момента, в който iPhone X ще се появи на пазара и реалните му ревюта ще станат факт. Тук обаче трябва да отбележим, че има опасност той да остане недостъпен до началото на следващата година, според прогнозата на анализатора Минг-Чи Куо, който отбелязва в най-новите си бележки до инвеститорите, че компанията има затруднения с количеството OLED панели, предизвикани от по-сложната технология, по която се произвеждат и ще успее да отговори на голямото търсене ан пазара едва към средата на следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This