Изберете Страница

Face ID на iPhone 13 може да е толкова добра, че да отключва дори когато носите маска

Говори се, че Apple тества новата и подобрена Face ID за iPhone 13, която ще работи дори когато носите маска и замъглени очила. Очевидно актуализираната функция потенциално ще може да отключва телефона при тези невъзможни за сегашната условия.

Според докладите, служители на компанията в момента тестват новата и подобрена Face ID чрез специален калъф, който се прикрепя към техния собствен iPhone 12. Този калъф има вграден масив със следващото поколение Face ID в горната си част. След като бъде свързан с iPhone 12 на служител, той действа като камера за Face ID.

Както съобщава GSMArena, Apple очевидно иска от служителите си да регистрират лицето си с iPhone 13 Face ID както обикновено. След това обаче ги моли да отключат телефоните си докато носят маска и очила. “Привидно компанията иска да накара системата да работи или с маска, или с маска и очила, които обикновено се замъгляват при ползване с маската”.

Рендери на този калъф с Face ID бяха създадени от Front Page Tech, която е видяла действителни изображения на прототипа, но е избрала да не ги показва поради идентификационните знаци на устройствата.

Всъщност възможността да отключвате своя iPhone, докато носите маска, не е съвсем нова – потребителите, притежаващи и Apple Watch, получиха тази опция с пускането на iOS 14.5. Ако обаче тези слухове се окажат истина, определено ще е от полза за много повече фенове, които не използват часъвника на компанията. Дали това е така, ще стане ясно след по-малко от месец, когато Apple ще представи новата си гама iPhone 13.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This