Говори се, че Apple тества новата и подобрена Face ID за iPhone 13, която ще работи дори когато носите маска и замъглени очила. Очевидно актуализираната функция потенциално ще може да отключва телефона при тези невъзможни за сегашната условия.

Според докладите, служители на компанията в момента тестват новата и подобрена Face ID чрез специален калъф, който се прикрепя към техния собствен iPhone 12. Този калъф има вграден масив със следващото поколение Face ID в горната си част. След като бъде свързан с iPhone 12 на служител, той действа като камера за Face ID.

Както съобщава GSMArena, Apple очевидно иска от служителите си да регистрират лицето си с iPhone 13 Face ID както обикновено. След това обаче ги моли да отключат телефоните си докато носят маска и очила. “Привидно компанията иска да накара системата да работи или с маска, или с маска и очила, които обикновено се замъгляват при ползване с маската”.

Рендери на този калъф с Face ID бяха създадени от Front Page Tech, която е видяла действителни изображения на прототипа, но е избрала да не ги показва поради идентификационните знаци на устройствата.

Всъщност възможността да отключвате своя iPhone, докато носите маска, не е съвсем нова – потребителите, притежаващи и Apple Watch, получиха тази опция с пускането на iOS 14.5. Ако обаче тези слухове се окажат истина, определено ще е от полза за много повече фенове, които не използват часъвника на компанията. Дали това е така, ще стане ясно след по-малко от месец, когато Apple ще представи новата си гама iPhone 13.