Изберете страница

Face ID на iPhone 13 може да е толкова добра, че да отключва дори когато носите маска

Говори се, че Apple тества новата и подобрена Face ID за iPhone 13, която ще работи дори когато носите маска и замъглени очила. Очевидно актуализираната функция потенциално ще може да отключва телефона при тези невъзможни за сегашната условия.

Според докладите, служители на компанията в момента тестват новата и подобрена Face ID чрез специален калъф, който се прикрепя към техния собствен iPhone 12. Този калъф има вграден масив със следващото поколение Face ID в горната си част. След като бъде свързан с iPhone 12 на служител, той действа като камера за Face ID.

Както съобщава GSMArena, Apple очевидно иска от служителите си да регистрират лицето си с iPhone 13 Face ID както обикновено. След това обаче ги моли да отключат телефоните си докато носят маска и очила. “Привидно компанията иска да накара системата да работи или с маска, или с маска и очила, които обикновено се замъгляват при ползване с маската”.

Рендери на този калъф с Face ID бяха създадени от Front Page Tech, която е видяла действителни изображения на прототипа, но е избрала да не ги показва поради идентификационните знаци на устройствата.

Всъщност възможността да отключвате своя iPhone, докато носите маска, не е съвсем нова – потребителите, притежаващи и Apple Watch, получиха тази опция с пускането на iOS 14.5. Ако обаче тези слухове се окажат истина, определено ще е от полза за много повече фенове, които не използват часъвника на компанията. Дали това е така, ще стане ясно след по-малко от месец, когато Apple ще представи новата си гама iPhone 13.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This