Изберете Страница

Face ID е по-бавна от Touch ID, но вие можете да я ускорите

От днес iPhone X вече е на пазара и тези от вас, които успеят да се доберат до някоя от малкото бройки, ще открият, че Face ID е по-бавна от предшественика си Touch ID. Всъщност има няколко неща, които можете да направите, за да я ускорите и за тах ще ви разкажем в тази статия.

Според Apple, Face ID е бъдещето, защото е значително по-сигурна от Touch ID и премахва редица ограничения, но въпреки това функцията все още не е идеална. На представянето на iPhone X, компанията обяви, че в 1 от 50 000 случая, Touch ID може да сгреши, докато при Face ID, тази вероятност намалява до 1 на 1 000 000, а експерти твърдят, че на конкурентите ще са нужни повече от две години, за да изградят подобна система за лицево разпознаване. Нещо повече – Face ID се адаптира към промените във външния вид с течение на времето и ще работи дори когато носите слънчеви очила, шапка, пуснете си брада, или когато навън е тъмно, за разлика от Touch ID, която не функционира, когато ръцете ви са мокри. Според Tom’s Guide обаче, има един показател, по който Touch ID превъзхожда наследника си и това е скоростта. За отключване на iPhone X с Face ID са нужни 1.48 секунди, докато iPhone 7 Plus може да бъде отключен с пръстов отпечатък за 0,91 секунди.

За да увеличите скоростта на Face ID, просто прекарайте пръст от долу на горе, докато Face ID идентифицира лицето ви, без да чакате да се промени иконата за заключване. По някога на екрана може да се появи надписа „Face ID“, но това не трябва да ви притеснява. С този малък трик, скоростта на отключване се намалява до 1,50 секнуди, което все още е по-бавно от Touch ID, но все пак е малко по-добре.

Второто нещо е да се уверите, че Rise to Wake е активирана от настройките. Това спестява ценно време, като елиминира необходимостта да прекарвате пръст, или да натискате дисплея на телефона, преди да го отключите. Когато Rise to Wake е активна единственото, което можете да направите е да изключите т.нар. функция за откриване на вниманието. Това означава, че Face ID няма да чака очите ви да се насочат конкретно към дисплея, за да отключи телефона. Тук обаче има едно важно предупреждение – това ще направи Face ID по-малко сигурна и трябва да прецените дали да жертвате това, за да спечелите части от секундата при отключването.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар