Приложението за бележки Evernote получи актуализация, която добавя нова функция, позволяваща да се свържат Bluetooth слушалки и да бъдат използвани за записване на аудио, което се превръща в текстови бележки. Компанията твърди, че стига слушалките да имат микрофон, те ще работят, така че, ако притежавате AirPods или BeatsX, ще можете да ги използвате, за да създавате бележки и напомняния, като използвате гласа си и Evernote.

За да се възползвате от функцията, трябва да се уверите, че слушалките са включени и свързани към телефона и да отворите приложението, като докоснете големия бутон „+“ в долната част на екрана, за да създадете нова бележка, а след това и иконата микрофон в долната част на клавиатурата. Така Evernote ще използва запис от слушалките, а не от iPhone и ще можете да създавате аудио файлове, без да се налага да държите телефона близо до устата си. Актуализацията на приложението носи още и някои визуални промени в общия изглед на списъка с бележки, за да можете да ги следите по-добре, като маркираните си остават в горната част на екрана, докато сърфирате. Компанията е изчистила менюто за споделяне, възстановила функцията за контекст за Premium и Business потребителите и е отстранила някои бъгове.

Evernote получи пълна поддръжка на Hey Siri през септември миналата година, което позволява на собствениците на iPhone да използват фразата за бележките си. Приложението отдавна поддържа гласови бележки и функции за преобразуването им чрез вградените микрофони на iPhone и iPad, но новата опция добавя към списъка и Bluetooth слушалките, за да улесни работата с него. Evernote е безплатно за изтегляне, но Premium версията му е с месечен абонамент от 7.99 долара или годишено то 69.99 долара и носи повече място за съхранение, неограничен брой устройства и др. полезни опции.