Изберете Страница

DxOMark постави камерата на iPhone X на първо място в света

След като преди по-малко от месец DxOMark определи iPhone 8 Plus като смартфона с най-добра камера в света, сега класацията има нов лидер и това разбира се е iPhone X.

Десетият юбилеен модел на Apple е на първо място при снимките и на второ като цялостна производителност на камерата, а колкото и невероятно да звучи, единичната 12 мегапикселова задна камера на Pixel 2 и конвенционалната му 8 мегапикселова предна камера, бяха достатъчни, за да превъзхожда той двойната камера на iPhone X и невероятно сложната му TrueDepth система като производителност. Разбира се тестовете на DxOMark не се задълбочават върху тънкостите на новаторската технология Face ID, или различните приложения на добавена реалност, а се фокусират просто върху всекидневните нужди на потребителите за снимки и клипове.

Що се отнася до снимките, хардкор феновете на Apple ще се радват да чуят, че Android съперниците на iPhone X отстъпват по качество, като иновативното устройство на Apple разби 100-точковата бариера в първата половина на тестовете на DxOMark, състезавайки се с Pixel 2 и Huawei Mate 10 Pro. Въпреки, че не е ясно как точно се формират тези рейтинги, резултатите на iPhone X са 90 за експозиция и контраст, 79 за цвят, 65 за текстура, 58 за увеличение и 55 за bokeh, като общият резултат е 101 точки. Тоест вече имаме нов лидер при снимките, благодарение на естествения ефект bokeh, точността на цветоопредаването и баланса на бялото при всички условия на осветеност, както и доброто запазване на детайлите, когато се използва увеличение.

При видеото нещата стоят по друг начин, въпреки че не можем да наречем iPhone X посредствен продукт, резултатът от втората част на тестовете се изразява в срамежливите 89 точки, които сриват крайния брой до 97.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This