Изберете страница

DxOMark постави камерата на iPhone X на първо място в света

След като преди по-малко от месец DxOMark определи iPhone 8 Plus като смартфона с най-добра камера в света, сега класацията има нов лидер и това разбира се е iPhone X.

Десетият юбилеен модел на Apple е на първо място при снимките и на второ като цялостна производителност на камерата, а колкото и невероятно да звучи, единичната 12 мегапикселова задна камера на Pixel 2 и конвенционалната му 8 мегапикселова предна камера, бяха достатъчни, за да превъзхожда той двойната камера на iPhone X и невероятно сложната му TrueDepth система като производителност. Разбира се тестовете на DxOMark не се задълбочават върху тънкостите на новаторската технология Face ID, или различните приложения на добавена реалност, а се фокусират просто върху всекидневните нужди на потребителите за снимки и клипове.

Що се отнася до снимките, хардкор феновете на Apple ще се радват да чуят, че Android съперниците на iPhone X отстъпват по качество, като иновативното устройство на Apple разби 100-точковата бариера в първата половина на тестовете на DxOMark, състезавайки се с Pixel 2 и Huawei Mate 10 Pro. Въпреки, че не е ясно как точно се формират тези рейтинги, резултатите на iPhone X са 90 за експозиция и контраст, 79 за цвят, 65 за текстура, 58 за увеличение и 55 за bokeh, като общият резултат е 101 точки. Тоест вече имаме нов лидер при снимките, благодарение на естествения ефект bokeh, точността на цветоопредаването и баланса на бялото при всички условия на осветеност, както и доброто запазване на детайлите, когато се използва увеличение.

При видеото нещата стоят по друг начин, въпреки че не можем да наречем iPhone X посредствен продукт, резултатът от втората част на тестовете се изразява в срамежливите 89 точки, които сриват крайния брой до 97.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This