Изберете Страница

DxOMark постави камерата на iPhone X на първо място в света

След като преди по-малко от месец DxOMark определи iPhone 8 Plus като смартфона с най-добра камера в света, сега класацията има нов лидер и това разбира се е iPhone X.

Десетият юбилеен модел на Apple е на първо място при снимките и на второ като цялостна производителност на камерата, а колкото и невероятно да звучи, единичната 12 мегапикселова задна камера на Pixel 2 и конвенционалната му 8 мегапикселова предна камера, бяха достатъчни, за да превъзхожда той двойната камера на iPhone X и невероятно сложната му TrueDepth система като производителност. Разбира се тестовете на DxOMark не се задълбочават върху тънкостите на новаторската технология Face ID, или различните приложения на добавена реалност, а се фокусират просто върху всекидневните нужди на потребителите за снимки и клипове.

Що се отнася до снимките, хардкор феновете на Apple ще се радват да чуят, че Android съперниците на iPhone X отстъпват по качество, като иновативното устройство на Apple разби 100-точковата бариера в първата половина на тестовете на DxOMark, състезавайки се с Pixel 2 и Huawei Mate 10 Pro. Въпреки, че не е ясно как точно се формират тези рейтинги, резултатите на iPhone X са 90 за експозиция и контраст, 79 за цвят, 65 за текстура, 58 за увеличение и 55 за bokeh, като общият резултат е 101 точки. Тоест вече имаме нов лидер при снимките, благодарение на естествения ефект bokeh, точността на цветоопредаването и баланса на бялото при всички условия на осветеност, както и доброто запазване на детайлите, когато се използва увеличение.

При видеото нещата стоят по друг начин, въпреки че не можем да наречем iPhone X посредствен продукт, резултатът от втората част на тестовете се изразява в срамежливите 89 точки, които сриват крайния брой до 97.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This