Изберете страница

DxOMark постави камерата на iPhone X на първо място в света

След като преди по-малко от месец DxOMark определи iPhone 8 Plus като смартфона с най-добра камера в света, сега класацията има нов лидер и това разбира се е iPhone X.

Десетият юбилеен модел на Apple е на първо място при снимките и на второ като цялостна производителност на камерата, а колкото и невероятно да звучи, единичната 12 мегапикселова задна камера на Pixel 2 и конвенционалната му 8 мегапикселова предна камера, бяха достатъчни, за да превъзхожда той двойната камера на iPhone X и невероятно сложната му TrueDepth система като производителност. Разбира се тестовете на DxOMark не се задълбочават върху тънкостите на новаторската технология Face ID, или различните приложения на добавена реалност, а се фокусират просто върху всекидневните нужди на потребителите за снимки и клипове.

Що се отнася до снимките, хардкор феновете на Apple ще се радват да чуят, че Android съперниците на iPhone X отстъпват по качество, като иновативното устройство на Apple разби 100-точковата бариера в първата половина на тестовете на DxOMark, състезавайки се с Pixel 2 и Huawei Mate 10 Pro. Въпреки, че не е ясно как точно се формират тези рейтинги, резултатите на iPhone X са 90 за експозиция и контраст, 79 за цвят, 65 за текстура, 58 за увеличение и 55 за bokeh, като общият резултат е 101 точки. Тоест вече имаме нов лидер при снимките, благодарение на естествения ефект bokeh, точността на цветоопредаването и баланса на бялото при всички условия на осветеност, както и доброто запазване на детайлите, когато се използва увеличение.

При видеото нещата стоят по друг начин, въпреки че не можем да наречем iPhone X посредствен продукт, резултатът от втората част на тестовете се изразява в срамежливите 89 точки, които сриват крайния брой до 97.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This