След като преди по-малко от месец DxOMark определи iPhone 8 Plus като смартфона с най-добра камера в света, сега класацията има нов лидер и това разбира се е iPhone X.

Десетият юбилеен модел на Apple е на първо място при снимките и на второ като цялостна производителност на камерата, а колкото и невероятно да звучи, единичната 12 мегапикселова задна камера на Pixel 2 и конвенционалната му 8 мегапикселова предна камера, бяха достатъчни, за да превъзхожда той двойната камера на iPhone X и невероятно сложната му TrueDepth система като производителност. Разбира се тестовете на DxOMark не се задълбочават върху тънкостите на новаторската технология Face ID, или различните приложения на добавена реалност, а се фокусират просто върху всекидневните нужди на потребителите за снимки и клипове.

Що се отнася до снимките, хардкор феновете на Apple ще се радват да чуят, че Android съперниците на iPhone X отстъпват по качество, като иновативното устройство на Apple разби 100-точковата бариера в първата половина на тестовете на DxOMark, състезавайки се с Pixel 2 и Huawei Mate 10 Pro. Въпреки, че не е ясно как точно се формират тези рейтинги, резултатите на iPhone X са 90 за експозиция и контраст, 79 за цвят, 65 за текстура, 58 за увеличение и 55 за bokeh, като общият резултат е 101 точки. Тоест вече имаме нов лидер при снимките, благодарение на естествения ефект bokeh, точността на цветоопредаването и баланса на бялото при всички условия на осветеност, както и доброто запазване на детайлите, когато се използва увеличение.

При видеото нещата стоят по друг начин, въпреки че не можем да наречем iPhone X посредствен продукт, резултатът от втората част на тестовете се изразява в срамежливите 89 точки, които сриват крайния брой до 97.