DxOMark излезе с резултатите от пълните тестове на камерата на iPhone Xs Max, която получава 105 точки, изпреварвайки всички конкуренти, с изключение на Huawei P20 Pro с неговата тройна камера.

Оценката е възоснова на комбинирани резултати от тестове на снимки и видео, а миналогодишният iPhone X събра 97 точки. Компанията допълва, че е тествала само iPhone Xs Max, но очаква същите или подобни резултати и от камерата на по-малкия модел, тъй като двата имат една и съща система. Според нея докато хардуерните ъпгрейди са малки, то софтуерните са по-забележими и подобренията са очевидни. По време на заснемането на неподвижни изображения камерата непрекъснато записва многофункционален буфер при различни експозиции, което позволява едновременно нулево закъснение на затвора и обработка на HDR, което е уникално за новия iPhone към този момент. iPhone Xs Max има по-добра производителност при мащабиране, но все още не може да премине границата от 110 точки. Като цяло качеството на изображението е много добро и надеждно, а системата за автоматично фокусиране е сред най-добрите, тествани от компанията, като заснетите в портретен режим кадри показват много добра изолация на обекта.

Що се отнася до видеото, тук iPhone Xs Max получава 96 точки, заради вътрешната нестабилност на баланса на бялото, а предимството му е в снимането на видео при ярка осветеност. Въпреки, че това не е фактор при оценяването, DxOMax отбелязва, че сензорът на този модел е по-добър, в сравнение с останалите.