Изберете Страница

DisplayMate: iPhone X има най-иновативния и висококачествен дисплей, който някога сме тествали

DisplayMate се изказа изключително положително за дисплея на iPhone X, като похвали технологията на Apple в областта на OLED екрана с по-висока разделителна способност, автоматичното управление на цветовете, производителността, ъгъла на видимост и др.:

„iPhone X има най-иновативния и високопроизводителен дисплей за смартфони, който някога сем тествали“ твърди компанията. „Поздравяваме и Samsung за разработването и производството на изключителния панел като хардуер в iPhone X”.

Всъщност iPhone X има най-висока абсолютна точност на цветовете, най-висока яркост на цял екран за OLED смартфони, най-висока контрастна стойност при околна светлина и най-висок коефициент на контраст, най-ниска отразяваща способност и най-малката вариация на ъгъла на видимост. 5.8 инчовият OLED дисплей на десетия юбилеен модел на Apple има по-висок еквивалент от 19.5:9, 22% по-голям от съотношението 16:9 на предишните модели iPhone и повечето други смартфони. Поради това DisplayMate отбелязва, че той има нова 2.5К по-висока резолюция с 2436х1125 пиксела и плътност от 458 пиксела на инч. Разделителната способност на екрана на iPhone X осигурява „значително по-висока рязкост на изображението“, отколкото може да бъде анализирана от човек с нормално 20/20 зрение при 12 инчово разстояние за гледане. DisplayMate посочва, че сега е „абсолютно безсмислено“ да се увеличава резолюцията на дисплея и плътността на пикселите от тази на iPhone, защото това няма да донесе „визуална полза“ за потребителите.

В резултат на по-големия си размер и Aspect Ratio, iPhone X има нов 2.5К дисплей с висока разделителна способност Full HD+, което е с 32% повече от HDTV, но има и по-малък процент на намаление на яркостта при 30 градусов ъгъл на гледане, в сравнение с LCD дисплеите, което е много важно при гледане когато е поставен на бюро например. Докато течнокристалните дисплеи обикновено получават 55% или повече намаление на видимостта при 30 градусов ъгъл на гледане, то iPhone X регистрира едва 22%, като цветовите вариации при този ъгъл също са сравнително малки.

Десетият юбилеен модел поддържа две стандартни цветови гами – sRGB/Rec.709, използвана за най-актуалното потребителско съдържание и новата широка гама DCI-P3, която може да бъде намерене в 4K Ultra HD телевизорите и миналогодишния модел iPhone 7. DCI-P3 е с 26% по-широка от sRGB/Rec.709, а iPhone X може автоматично да премине към подходящата ццветова гама, спрямо това, което се показва на екрана. Според DisplayMate това води до изображения, които автоматично се визуализират с „правилните цветове, нито свръхнаситени, нито недостатъчно наситени“ и именно заради това той има най-високата абсолютна точност на цветовете, сред всички дисплеи, тествани от компанията до сега.

Повечето смартфони и таблети обикновено осигуряват една или няколко фиксирани цветни гами, докато iPhone X има автоматично управление, което превключва в правилната гама за всяко изображение в широката DCI-P3 с ICC профил и осигурява правилните цветове.

В крайна сметка, след всички тези сложни термини, заключението на специалистите от DisplayMate е, че това, което прави дисплея на iPhone X наистина впечатляващ е т.нар. „Precision Display Calibration”, която трансформира OLED хардуера в „превъзходно точен, висококачествен и великолепен дисплей“.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This