Изберете Страница

DisplayMate: iPhone X има най-иновативния и висококачествен дисплей, който някога сме тествали

DisplayMate се изказа изключително положително за дисплея на iPhone X, като похвали технологията на Apple в областта на OLED екрана с по-висока разделителна способност, автоматичното управление на цветовете, производителността, ъгъла на видимост и др.:

„iPhone X има най-иновативния и високопроизводителен дисплей за смартфони, който някога сем тествали“ твърди компанията. „Поздравяваме и Samsung за разработването и производството на изключителния панел като хардуер в iPhone X”.

Всъщност iPhone X има най-висока абсолютна точност на цветовете, най-висока яркост на цял екран за OLED смартфони, най-висока контрастна стойност при околна светлина и най-висок коефициент на контраст, най-ниска отразяваща способност и най-малката вариация на ъгъла на видимост. 5.8 инчовият OLED дисплей на десетия юбилеен модел на Apple има по-висок еквивалент от 19.5:9, 22% по-голям от съотношението 16:9 на предишните модели iPhone и повечето други смартфони. Поради това DisplayMate отбелязва, че той има нова 2.5К по-висока резолюция с 2436х1125 пиксела и плътност от 458 пиксела на инч. Разделителната способност на екрана на iPhone X осигурява „значително по-висока рязкост на изображението“, отколкото може да бъде анализирана от човек с нормално 20/20 зрение при 12 инчово разстояние за гледане. DisplayMate посочва, че сега е „абсолютно безсмислено“ да се увеличава резолюцията на дисплея и плътността на пикселите от тази на iPhone, защото това няма да донесе „визуална полза“ за потребителите.

В резултат на по-големия си размер и Aspect Ratio, iPhone X има нов 2.5К дисплей с висока разделителна способност Full HD+, което е с 32% повече от HDTV, но има и по-малък процент на намаление на яркостта при 30 градусов ъгъл на гледане, в сравнение с LCD дисплеите, което е много важно при гледане когато е поставен на бюро например. Докато течнокристалните дисплеи обикновено получават 55% или повече намаление на видимостта при 30 градусов ъгъл на гледане, то iPhone X регистрира едва 22%, като цветовите вариации при този ъгъл също са сравнително малки.

Десетият юбилеен модел поддържа две стандартни цветови гами – sRGB/Rec.709, използвана за най-актуалното потребителско съдържание и новата широка гама DCI-P3, която може да бъде намерене в 4K Ultra HD телевизорите и миналогодишния модел iPhone 7. DCI-P3 е с 26% по-широка от sRGB/Rec.709, а iPhone X може автоматично да премине към подходящата ццветова гама, спрямо това, което се показва на екрана. Според DisplayMate това води до изображения, които автоматично се визуализират с „правилните цветове, нито свръхнаситени, нито недостатъчно наситени“ и именно заради това той има най-високата абсолютна точност на цветовете, сред всички дисплеи, тествани от компанията до сега.

Повечето смартфони и таблети обикновено осигуряват една или няколко фиксирани цветни гами, докато iPhone X има автоматично управление, което превключва в правилната гама за всяко изображение в широката DCI-P3 с ICC профил и осигурява правилните цветове.

В крайна сметка, след всички тези сложни термини, заключението на специалистите от DisplayMate е, че това, което прави дисплея на iPhone X наистина впечатляващ е т.нар. „Precision Display Calibration”, която трансформира OLED хардуера в „превъзходно точен, висококачествен и великолепен дисплей“.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This