Записването на разговори на iPhone винаги е било проблем и докато тези потребители, които използват Jailbreak отдавна са в състояние да го правят, чрез различни туикове, то тези, които не желаеха да излизат извън правилата, просто трябваше да се примирят със ситуацията.

Разбира се в App Store има много приложения, които се кълнат, че могат да записват разговори, но всъщност не са достатъчно функционални и най-важното – не могат да се използват за Skype или WhatsApp например.

Тази ситуация е на път да се промени, с помощта на един аксесоар, наречен Call Recorder, със солената цена от 125 долара, който можете да намерите сред продуктите в Indiegogo. Това всъщност е адаптер, който се включва в Lightning порта на телефона и записва обажданията, независимо с кое приложение се провеждат.

Записите са във формат M4A и могат да се запазят локално в паметта на телефона, или на microSD картата в самия адаптер. Удобството на това устройство надхвърля простото записване на разговори, тъй като той има и жак за слушалки, което позволява използването на по-старите модели такива от собствениците на iPhone 7.

Indiegogo е мястото, където се продават различни неща, вече готови за доставка, вместо да се преминава целия цикъл на финансиране и това прави платформата толкова популярна. Ако наистина имате нужда да записвате своите обаждания, можете да поръчате Call Recorder и той ще ви бъде доставен в рамките на две седмици.