Изберете страница

Bloomberg: Apple тества вграден в екрана Touch ID за iPhone 2021

Нов доклад на Bloomberg хвърля повече светлина върху това, какво да очакваме от тазгодишните модели iPhone. В него се посочва, че Apple “не планира големи промени” за своите смартфони, но е в процес на тестване на един ключов ъпгрейд – четец за пръстови отпечатъци, вграден под екрана.

Според изданието, инженерите на компанията се отнасят към iPhone 2021 като към “S” годишен ъпгрейд, което предполага незначителни промени, в сравнение с iPhone 12. Apple не планира големи промени за тазгодишната си линия смартфони, предвид подобренията, направени през 2020, сред които 5G и нов дизайн. Голямата промяна обаче е, че се тества поддръжката на четец за пръстови отпечаътци, вграден под екрана. В крайна сметка обаче, не е ясно дали тази функция ще се реализира в следващото поколение iPhone 12s. Тя би добавила нов метод за отключване, надграждайки паролата и лицевото разпознаване с Face ID.

Всъщност компанията започна да се отдалечава от Touch ID през 2017 година с iPhone X, но остави функцията в Mac и по-евтините модели iPhone. Тази година Qualcomm, която предоставя на Apple 5G модеми, обяви нов, по-бърз сензор за пръстови отпечатъци, вграден в екрана. Не за пръв път чуваме за подобна опция. Надеждният анализатор Минг-Чи Куо обяви още през 2019 година, че Apple ще пусне iPhone с Face ID и Touch ID през 2021 година и това по-късно беше потвърдено и от L0vetodream.

На финала Bloomberg посочва, че компанията работи върху премахването на порта за зареждане за някои модели iPhone, в полза на безжичното зареждане. Отново не е ясно, дали това ще се случи тази година, или промяната ще бъде запазена за телефоните с повече ъпгрейди. Заслужава си да отбележим обаче, че Куо прогнозира през 2019 година, че Apple ще пусне iPhone без Lightning порт през 2021. В доклада се споменава още и, че AirTags ще бъдат пуснати по някое време тази година, въпреки че Apple е планирала да направи това заедно с iPhone 12.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This