Изберете Страница

Bloomberg: Apple тества вграден в екрана Touch ID за iPhone 2021

Нов доклад на Bloomberg хвърля повече светлина върху това, какво да очакваме от тазгодишните модели iPhone. В него се посочва, че Apple “не планира големи промени” за своите смартфони, но е в процес на тестване на един ключов ъпгрейд – четец за пръстови отпечатъци, вграден под екрана.

Според изданието, инженерите на компанията се отнасят към iPhone 2021 като към “S” годишен ъпгрейд, което предполага незначителни промени, в сравнение с iPhone 12. Apple не планира големи промени за тазгодишната си линия смартфони, предвид подобренията, направени през 2020, сред които 5G и нов дизайн. Голямата промяна обаче е, че се тества поддръжката на четец за пръстови отпечаътци, вграден под екрана. В крайна сметка обаче, не е ясно дали тази функция ще се реализира в следващото поколение iPhone 12s. Тя би добавила нов метод за отключване, надграждайки паролата и лицевото разпознаване с Face ID.

Всъщност компанията започна да се отдалечава от Touch ID през 2017 година с iPhone X, но остави функцията в Mac и по-евтините модели iPhone. Тази година Qualcomm, която предоставя на Apple 5G модеми, обяви нов, по-бърз сензор за пръстови отпечатъци, вграден в екрана. Не за пръв път чуваме за подобна опция. Надеждният анализатор Минг-Чи Куо обяви още през 2019 година, че Apple ще пусне iPhone с Face ID и Touch ID през 2021 година и това по-късно беше потвърдено и от L0vetodream.

На финала Bloomberg посочва, че компанията работи върху премахването на порта за зареждане за някои модели iPhone, в полза на безжичното зареждане. Отново не е ясно, дали това ще се случи тази година, или промяната ще бъде запазена за телефоните с повече ъпгрейди. Заслужава си да отбележим обаче, че Куо прогнозира през 2019 година, че Apple ще пусне iPhone без Lightning порт през 2021. В доклада се споменава още и, че AirTags ще бъдат пуснати по някое време тази година, въпреки че Apple е планирала да направи това заедно с iPhone 12.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This