Изберете Страница

Bloomberg: Apple тества вграден в екрана Touch ID за iPhone 2021

Нов доклад на Bloomberg хвърля повече светлина върху това, какво да очакваме от тазгодишните модели iPhone. В него се посочва, че Apple “не планира големи промени” за своите смартфони, но е в процес на тестване на един ключов ъпгрейд – четец за пръстови отпечатъци, вграден под екрана.

Според изданието, инженерите на компанията се отнасят към iPhone 2021 като към “S” годишен ъпгрейд, което предполага незначителни промени, в сравнение с iPhone 12. Apple не планира големи промени за тазгодишната си линия смартфони, предвид подобренията, направени през 2020, сред които 5G и нов дизайн. Голямата промяна обаче е, че се тества поддръжката на четец за пръстови отпечаътци, вграден под екрана. В крайна сметка обаче, не е ясно дали тази функция ще се реализира в следващото поколение iPhone 12s. Тя би добавила нов метод за отключване, надграждайки паролата и лицевото разпознаване с Face ID.

Всъщност компанията започна да се отдалечава от Touch ID през 2017 година с iPhone X, но остави функцията в Mac и по-евтините модели iPhone. Тази година Qualcomm, която предоставя на Apple 5G модеми, обяви нов, по-бърз сензор за пръстови отпечатъци, вграден в екрана. Не за пръв път чуваме за подобна опция. Надеждният анализатор Минг-Чи Куо обяви още през 2019 година, че Apple ще пусне iPhone с Face ID и Touch ID през 2021 година и това по-късно беше потвърдено и от L0vetodream.

На финала Bloomberg посочва, че компанията работи върху премахването на порта за зареждане за някои модели iPhone, в полза на безжичното зареждане. Отново не е ясно, дали това ще се случи тази година, или промяната ще бъде запазена за телефоните с повече ъпгрейди. Заслужава си да отбележим обаче, че Куо прогнозира през 2019 година, че Apple ще пусне iPhone без Lightning порт през 2021. В доклада се споменава още и, че AirTags ще бъдат пуснати по някое време тази година, въпреки че Apple е планирала да направи това заедно с iPhone 12.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This