Изберете страница

Bloomberg: Apple тества вграден в екрана Touch ID за iPhone 2021

Нов доклад на Bloomberg хвърля повече светлина върху това, какво да очакваме от тазгодишните модели iPhone. В него се посочва, че Apple “не планира големи промени” за своите смартфони, но е в процес на тестване на един ключов ъпгрейд – четец за пръстови отпечатъци, вграден под екрана.

Според изданието, инженерите на компанията се отнасят към iPhone 2021 като към “S” годишен ъпгрейд, което предполага незначителни промени, в сравнение с iPhone 12. Apple не планира големи промени за тазгодишната си линия смартфони, предвид подобренията, направени през 2020, сред които 5G и нов дизайн. Голямата промяна обаче е, че се тества поддръжката на четец за пръстови отпечаътци, вграден под екрана. В крайна сметка обаче, не е ясно дали тази функция ще се реализира в следващото поколение iPhone 12s. Тя би добавила нов метод за отключване, надграждайки паролата и лицевото разпознаване с Face ID.

Всъщност компанията започна да се отдалечава от Touch ID през 2017 година с iPhone X, но остави функцията в Mac и по-евтините модели iPhone. Тази година Qualcomm, която предоставя на Apple 5G модеми, обяви нов, по-бърз сензор за пръстови отпечатъци, вграден в екрана. Не за пръв път чуваме за подобна опция. Надеждният анализатор Минг-Чи Куо обяви още през 2019 година, че Apple ще пусне iPhone с Face ID и Touch ID през 2021 година и това по-късно беше потвърдено и от L0vetodream.

На финала Bloomberg посочва, че компанията работи върху премахването на порта за зареждане за някои модели iPhone, в полза на безжичното зареждане. Отново не е ясно, дали това ще се случи тази година, или промяната ще бъде запазена за телефоните с повече ъпгрейди. Заслужава си да отбележим обаче, че Куо прогнозира през 2019 година, че Apple ще пусне iPhone без Lightning порт през 2021. В доклада се споменава още и, че AirTags ще бъдат пуснати по някое време тази година, въпреки че Apple е планирала да направи това заедно с iPhone 12.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This