Изберете Страница

„Black dot of death“ блокира iMessage и има само един начин да се оправи

Очевидно живеем в свят, където блокирането на телефоните от наши приятели се смята за забавна шега, а сега има нов бъг, който може да парализира приложението iMessage, ако получим съобщение с определен знак и дори рестарт няма да го оправи. Бъгът се нарича „Black dot of death“, но всъщност не е емотикон под формата на черна точка.

Вместо това имаме низ от хиляди Unicode знаци, невидими за нас, който придружава точката и всъщност причинява вредата. Текстът е твърде голям, за да може приложението да се справи с него, което го прави неизползваемо и то се срива всеки път, когато потребителят се опитва да го стартира. Проблемът засяга iOS 11.3 и бета версията на iOS 11.4.

Изглежда бъгът е открит от EverythingApplePro и чрез него могат да се блокират телефоните на тези, на които съобщението бъде изпратено, веднага след като то бъде отворено. Този проблем много прилича на предишния, който стана известен през февруари и се отнасяше до индийския език Telugu и неговите знаци, но рестарт на приложението или телефона не го отстранява.

Единственото решение е да се използва 3D Touch върху иконата на iMessage за извеждане на контекстното меню и да се избере от него „New Message”, ако използвате обаче някои от по-старите модели, които не поддържат тази функция, няма да имате късмет. Всъщност „Black dot of death“ се смята за ремикс на подобен експлойт, който стана известен за пръв път засягайки WhatsApp за Android, а Apple е информирана за проблема и се очаква да пусне актуализация за решаването му в най-скоро време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This