Изберете Страница

„Black dot of death“ блокира iMessage и има само един начин да се оправи

Очевидно живеем в свят, където блокирането на телефоните от наши приятели се смята за забавна шега, а сега има нов бъг, който може да парализира приложението iMessage, ако получим съобщение с определен знак и дори рестарт няма да го оправи. Бъгът се нарича „Black dot of death“, но всъщност не е емотикон под формата на черна точка.

Вместо това имаме низ от хиляди Unicode знаци, невидими за нас, който придружава точката и всъщност причинява вредата. Текстът е твърде голям, за да може приложението да се справи с него, което го прави неизползваемо и то се срива всеки път, когато потребителят се опитва да го стартира. Проблемът засяга iOS 11.3 и бета версията на iOS 11.4.

Изглежда бъгът е открит от EverythingApplePro и чрез него могат да се блокират телефоните на тези, на които съобщението бъде изпратено, веднага след като то бъде отворено. Този проблем много прилича на предишния, който стана известен през февруари и се отнасяше до индийския език Telugu и неговите знаци, но рестарт на приложението или телефона не го отстранява.

Единственото решение е да се използва 3D Touch върху иконата на iMessage за извеждане на контекстното меню и да се избере от него „New Message”, ако използвате обаче някои от по-старите модели, които не поддържат тази функция, няма да имате късмет. Всъщност „Black dot of death“ се смята за ремикс на подобен експлойт, който стана известен за пръв път засягайки WhatsApp за Android, а Apple е информирана за проблема и се очаква да пусне актуализация за решаването му в най-скоро време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This